Kisbabával élnek egy vezetékes víz nélküli házban

Baranya megyében, Pécstől mintegy 20 km-re lévő kis község határán él az ötvenes éveik elején járó Anna és Zalán 7 hónapos kisbabájukkal, saját tulajdonú, 35 nm-es alul tégla, felül könnyűszerkezetes, nem szigetelt házban, a községtől 1 km-re fekvő hegyen.

A házban pince, konyha, fürdőszoba wc-vel található, a felső szinten egy padlástéri szoba, amit hárman használnak hálószobának. Víz nincs bevezetve, az édesapa kétnaponta hordja fel a település kútjáról.

Anna jelenleg otthon van a babával, előtte közmunkaprogramban dolgozott. Zalán nem rég talált állást magának. A teljes bevételük egy hónapban kb. 250 ezer Ft, amiből elsőként mindig a 70 ezer Ft-os hitelüket fizetik ki. A többi pénzük rezsire, és a mindennapi megélhetésre megy el.

Amire szükségük van: ruhanemű (kisfiúknak 62-es ruha, 6-os pelenka), bébiétel, játék, ruhaszárító, edények, ágyneműk, (tartós)élelmiszer, szőnyeg (180*160 cm-es és 140*100 cm-es), 60 l-es vizes hordó, pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni).

Anna úgy tudta, hogy meddő, így emiatt és korukra való tekintettel meglepetésként érte őket a baba érkezése. Nagyon szeretnék, ha gyermekük jobb körülmények között nőhetne fel.

Jelige: „Ajándék gyermek 20221028

Share on facebook
Megosztás