Kitartani az élet sakktábláján

Magyarország dél-nyugati csücskében él Edit (38 év), 5 gyermekével. Egyik gyermeke betegsége miatt folyamatos kórházi kezelésekre kell járniuk, emellett a nagymama is az ő segítségükre, ápolásukra szorul. A családi kassza így hamar kimerül, segítségre van szükségük a mindennapok élhetőbb körülményeinek megteremtéséhez.

Zala megye városában él történetünk főszereplője Edit, egy panellakásban. Hatan élnek együtt itt a gyerekekkel. Edit eddig műkörmösként dolgozott, jelenleg kisfia és a nagymama ápolása mellett a másik négy gyermekét neveli. A jelenlegi helyzet minden erejét felemészti. Ő is gyógyszeres kezelésre szorul alapbetegségei miatt. Volt férjével jó kapcsolatot ápol, aki rendszeresen látogatja a gyermekét a kórházban, anyagilag is támogatja a családot, de ennél jóval nagyobb anyagi biztonságra lenne szükségük.

Legkisebb fia Dávid  9 éves, diagnosztizált csontvelőrákkal egy onkológiai intézetben kezelik, most kezdik a 3. kemoterápiát. Ritkán engedik haza, akkor se tud sokáig a családdal maradni, mert a legyengült immunrendszere miatt hamar belázasodik. Szülei naponta felváltva látogatják, főznek neki. Steril körülmények között kell élnie, így játékokkal nem tud játszani.

Bevételeik: összesen: 412.800 Ft (ebben a nagymama nyugdíja is benne van, amit csupán az ő ápolása felemészt).

Kiadások: lényegében a kisfiuk gyógyításával kapcsolatos kiadások felemésztik a bevételeiket, a megélhetésre, ruházatra, korszerűsítésre már nincs pénzük.
250.000 Ft a gyógyszerek ára, a kemoterápiás gyógyszer 75.000 Ft/csomag és most indítják újra a kezelést. Pécsre az utazás a kórházi kezelés miatt 160.000 Ft havonta.

Amiben a támogató segíthet:

– A Pécsre való leutazásban anyagi segítség vagy autós támogatás.
– A gyógyszerek beszerzésében támogatás.
– A kisfiú betegsége kapcsán egy steril szoba kialakítása miatt, az egyik külső falat szigetelni kell. A szigetelőanyag megvásárlása nagy segítség lenne számukra.
– Mobil klímára van szükségük.

– Az elektromos hálózat régi, cserélni kell, amiben szintén segítséget szeretnének kérni, mert a mobil klíma üzemelését sem biztos, hogy elbírja.
– Élelmiszert, tisztasági felszerelést, ruhákat szívesen fogadnak. Beteg gyermeküknek szigorú diétát kell tartania.

– Anyagi segítséget bankszámlaszámon tudnak fogadni.

A család ruhaméretei, részletek:

Krisztián 18 éves lesz, szakácsnak tanul, 43-44-es cipőt hord, L-XL a ruhamérete.
Laci 16 éves lesz, autószerelőnek tanul, 44-45-ös a cipőmérete, M-L-es a ruhamérete.
Máté 15 éves, építőipari szakképzőbe jár, 42-es cipőt, S-M-es ruhát hord.
András 15 éves, egészségügyi szakképzőbe jár, 40-41 cipőt hord, L-XL-es a ruhamérete.

Dávid, a beteg kisfiú 150-es ruhát hord és 34-35-ös a cipőmérete.

A legnagyobb fiú, a nyári szünetben el tudott helyezkedni diákmunka keretein belül egy étteremben, hogy ezzel is segítse a családját. Nagy segítség lenne a fiúk számára, ha a jelenleg tanult szakmájukban gyakorlati helyet kapnának, hogy ki tudják egészíteni a havi bevételeiket.

A legfontosabb, hogy egy kis segítséggel ki tudjanak tartani ebben a nehéz helyzetben, megmaradhasson a hitük, hogy egyszer újra együtt ülik körbe az asztalt otthonukban egészségesen. Ha lehetőséged van arra, hogy a családot támogasd, az alábbi jeligére hivatkozva tudod ezt megtenni.

Jelige: „Kitartás 20230523”

Share on facebook
Megosztás