Komfort nélküli házban maradt egyedül gyermekeivel az édesanya

Borsod megyében, egy Miskolctól 40 km-re fekvő, 8000 lelket számláló településen neveli 6 gyermekét igen nehéz körülmények között, Katalin, volt élettársa nyáron elhagyta családját.

A lakás 72 nm, 2szoba, konyha, tévé, internet van, azonban nincs fürdőszoba, víz, csatorna, a vécé is a lakáson kívül van. A konyhában a villanytűzhely és a konyhaszekrény is elég rossz állapotú. Fürdéshez, tisztálkodásra egy műanyag kádat használnak. Vizet is a házon kívülről kell hozni. Télen a villanytűzhellyel és hősugárzóval fűtenek.

Katalin 8 osztályt végzett. A gyermekek iskolás korúak: 17, 16, 14, két 9 éves, a hatodik kicsi most 2 éves, tavaly decemberben született.  Sajnos idén felszerelés nélkül kezdték az iskolaévet a gyerekek, nem jutott rá pénz.

Jövedelme: 55.000 Ft. Katalin dolgozik is, amikor tud, ő 15.000 Ft körül keres ezzel. Ebből kell kifizetni a család élelmét, a gyerekek és saját ruhájukat, a tisztálkodó, tisztító szereket és az egyéb a család fenntartásához szükséges összes költségeket, számlákat.

Amire szükség lenne: pénzadomány, tartós élelmiszer, vérnyomásmérő, a gyermekeknek iskolai felszerelés, ruha, cipő, az egy éves kisgyereknek pelenka, kád, ruhák, baba ápolási cikkek, (gyakorlatilag minden, amire egy  kisgyereknek szüksége van) az anyukának is szüksége volna ruhára, cipőre.

A 2 éves kislánynak nagyon jól jönne pelenka, törlőkendő, és ápolási szerek, ruhamérete 80-as. A 14 éves fiú lába 38-as, 168 centiméter magas.  A két iker 9 éves az egyiknek 31-es lába van, 124 cm magas. Másikuk 140 centi magas, és 35-ös lába van. A 16 éves lánynak 36-os lába van és 164 centiméter magas, 17 éves fiú 170-es ruhaméret és 40-41-es cipőt hord. Vakoláshoz és festéshez szükséges anyagok.

Tartós élelmiszer nagyon fontos volna a családnak.

Paplan, párna, takaró, villanytűzhely, konyhaszekrény, hűtő, kanapé, ágy – mindent elfogadnak.

Katalin és a gyerekek szeretetben élnek. A család jelent számára mindent, ez élteti őt. A gyerekek együtt járnak iskolába, nehézségeik ellenére sincsenek elkeseredve. Anya álma egy nagy ház, amiben van víz és fürdőszoba.

Jelige: „Bufa 20220720”

Share on facebook
Megosztás