Komfort nélküli házban maradt egyedül gyermekeivel az édesanya

Borsod megyében, egy Miskolctól 40 km-re fekvő, 8000 lelket számláló településen neveli 6 gyermekét igen nehéz körülmények között, Katalin (33 éves), volt élettársa László (38 éves) nyáron elhagyta családját.

 

A lakás 72 nm, 2szoba, konyha, tévé, internet van, azonban nincs fürdőszoba, víz, csatorna, a vécé is a lakáson kívül van. A konyhában a villanytűzhely és a konyhaszekrény is elég rossz állapotú. Fürdéshez, tisztálkodásra egy műanyag kádat használnak. Vizet is a házon kívülről kell hozni. Télen a villanytűzhellyel és hősugárzóval fűtenek.

Katalin 8 osztályt végzett. A gyermekek iskolás korúak: 19, 18, 13, két 8 éves, a hatodik kicsi most egy éves, idén decemberben született.  Sajnos idén felszerelés nélkül kezdték az iskolaévet a gyerekek, nem jutott rá pénz.

Jövedelme: 55.000 Ft. Katalin dolgozik is, amikor tud, ő 15.000 Ft körül keres ezzel. Ebből kell kifizetni a család élelmét, a gyerekek és saját ruhájukat, a tisztálkodó, tisztító szereket és az egyéb a család fenntartásához szükséges összes költségeket, számlákat.

Amire szükség lenne: pénzadomány, tartós élelmiszer, vérnyomásmérő, a gyermekeknek iskolai felszerelés, ruha, cipő, az egy éves kisgyereknek pelenka, kád, ruhák, baba ápolási cikkek, (gyakorlatilag minden, amir egy  kisgyereknek szüksége van) az anyukának is szüksége volna ruhára, cipőre.

A 1 éves kisbabának nagyon jól jönne pelenka, törlőkendő, és ápolási szerek. A 13 éves fiú lába 38-as, 158 centiméter magas.  A két iker 8 éves az egyiknek 30-as lába van, 120 centiméter magas. Másikuk 140 centi magas, és 34-es lába van. A 16 éves lánynak 36-os lába van es 164 centiméter magas. Vakoláshoz és festéshez szükséges anyagok.

Tartós élelmiszer nagyon fontos volna a családnak.

Paplan, párna, takaró, villanytűzhely, konyhaszekrény, hűtő, kanapé, ágy – mindent elfogadnak.

Katalin és a gyerekek szeretetben élnek. A család jelent számára mindent, ez élteti őt. A gyerekek együtt járnak iskolába, nehézségeik ellenére sincsenek elkeseredve. Anya álma egy nagy ház, amiben van víz és fürdőszoba.

Jelige: „Bufa 20200826”

Share on facebook
Megosztás