Komfort nélküli házban neveli daganatos kislányát a négygyermekes házaspár

Hajdú-Bihar megyében, Berettyóújfalutól 30 km-re elhelyezkedő nagyközségben neveli négy, betegeskedő gyermekét egy komfort nélküli családi házban a negyvenes éveik elején járó házaspár.  Legidősebb lányuk cukorbeteg, a középsőnek károsodott a hallása,  a legkisebb lány daganatos beteg, míg fiúk jelenleg fekvőgipszbe kényszerült.

Klári, az édesanya 11 osztályt végzett, jelenleg legkisebb, daganatos beteg kislányukkal GYES-en van, előtte egy kertészetben dolgozott. Lábfájdalmai miatt éjszaka nehezen tud pihenni, orvoshoz menni gyermekei betegségei miatt még nem volt lehetősége. Férje, András közmunkás, házukon az építési munkálatokat, javításokat ő szokta elvégezni. Mindketten szorgosak, tenni akarók. Legnagyobb lányuk nyaranta munkát vállal, hogy ezzel is segítse családját.

Négy gyermekük van, három lány és egy fiú. Legidősebb lányuk 18 éves, gyógyszeres cukorbeteg, 16 éves lányuk fülműtéten esett át, hallása károsodott, nagy valószínűséggel hallókészülékre lesz szüksége. Legkisebb lányuk 9 esztendős daganatos beteg, átesett már műtéten és kemoterápián is. Állapota ingadozó, bármikor visszaeshet. Egyetlen fiúgyermekük 14 éves, mozgékony, lábszárcsonttörés miatt jelenleg fekvőgipszbe kényszerül.

A házukban két szoba és egy konyha található. A szobákat fával tudják fűteni, a konyhában pedig palackos gáz segítségével oldják meg a főzést. A fürdőszoba használhatatlan állapotban van, a víz csak az udvarig került bevezetésre. Villanyuk van. Az ablakaik rosszul záródnak. Az udvaruk nagy, azonban kertjük nincs, kevés háziállatot tudnak tartani a rossz kerítések és a szomszéd kutyája miatt.

Bármilyen adománynak örülnek, de amire a legnagyobb szükségük van: a fürdőszoba felújítása, ruhák a gyerekeknek, ablakcsere, tűzifa, építőanyag – ezeket András be tudja építeni – és tartós élelmiszerek. A pénzadományokból a telefonszámla-tartozásukat szeretnék rendezni, illetve a gyermekeik gyógyíttatására költenék az összeget. Pénzadományt készpénzben tudnak fogadni.

A gyerekek méretei: 18 éves lány: 5XL méretű ruha, 41-42-es cipő. 16 éves lány: S méretű ruha, 40-es cipő. 14 éves fiú: XL-es méretű ruha, 45-ös cipő. 9 éves lány: 164-es méretű ruha, 38-as cipő.

Jelige: „Büszke 20221025”

Share on facebook
Megosztás