Komfort nélküli házikóban él csecsemőjével és 4 éves kislányával az egyedülálló fiatal édesanya

komfort_nélküli_házban_él_csecsemőjével

Zala megyében, a Mura folyó szomszédságában él egy kisvárosban Judit, a 28 éves fiatal nő. Két kislányát egyedül neveli. Még állapotos volt a kicsivel, amikor az apa másutt kezdte keresni a saját boldogságát. Sajnos azóta sem tart fenn velük semmilyen kapcsolatot, se anyagi, se szülői támogatást nem biztosít gyermekei számára.

A szoba-konyhás házikó nélkülöz minden alapvető dolgot, amelyet az emberek természetesnek vesznek. Nincs víz, villany, gáz, a szobát fatüzelésű kályhával fűtik fel. Szerencse a bajban, hogy a lányok nagymamája velük szemközt lakik, és lehetőségeihez mérten minden segítséget megad nekik. Nála oldják meg a főzést és a fürdést is.

A fenti paraméterek okán felmerül a kérdés: hogy lehet itt élni és egy kisgyermekes családot „működtetni”? A válasz: ez a menedék volt Judit egyetlen lehetősége a lakhatást illetően, hogy ne vegyék el a lányait, akikhez a végtelenségig ragaszkodik.

A két kis tündérke még nagyon kicsi, a nagyobb 4 éves, a picurka pedig mindössze 1 esztendős, Judit otthon van velük. A csecsemőnek sajnos egészségügyi problémája van: eddig életét epilepsziás rohamok kísérték, a diagnosztizálása még folyamatban van, jelenleg gyógyszert szed.

Az anyuka a gyermekek születése előtt dolgozott gyári munkásként, illetve konyhai kisegítőként.

 

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszer, a nagymamánál hasznát vennék automata mosógépnek, vízforralónak, turmixgépnek. A 4 éves lányka nagyon örülne egy rollernek. Pénzadományt csak készpénzben tudnak fogadni.

 

A beszélgetés során azt szűrtem le, hogy egy nagyon erős, értelmes, jól kommunikáló nőtársamat ismerhettem meg. Bízom az összefogás erejében, és abban, hogy Judit és kislányai sorsa a segítségünkkel sokkal, de sokkal jobbra fordul!

Jelige: „Fény 20201203”

Share on facebook
Megosztás