Komfort nélküli szőlőhegyi házban nevelik a 8 éves kisfiút

Gyakorlatilag nincstelenként, egy komfort nélküli, hétvégi házban élt Judit párjával és a 8 éves kisfiával.

Judit és családja egy Zala megyei település külterületén, egy szőlőhegyen található, komfort nélküli hétvégi házban éltek.
Az udvari wc-s házban nincs víz, azt a nagyjából ötszáz méterre lévő kútról kell hordani, a villany feltöltőkártyás, internet nincs és az ajándékba kapott fával tudnak csak fűteni.
Jelenleg az édesanya és a kisfiú egy anyaotthonban lakik, hogy lakáshoz juthassanak. Az édesapával továbbra is jó a kapcsolat. Judit és Péter 8 éves kisfia, Bálint második osztályos, nagyon szeret rajzolni, kirakózni, legózni. Az iskolában 15.000 Ft étkezési hozzájárulást kap.

A szociális támogatás és a családi pótlék összege gyakorlatilag el is ment a bérleti díjra és a villanyra. Judit állást keres, szakmunkás végzettsége van (varrónő), korábban pedig egy gyárban dolgozott, míg párja hét osztályt végzett, és alkalmi munkákból próbálja segíteni családját. Nehezíti a helyzetüket, hogy Péter rosszul lát, de ennek ellenére nem állapítottak meg nála csökkentett munkaképességet.

Nagyon szeretnének jobb körülmények közé költözni, ehhez azonban támogatásra, munkára van szükségük.

Amire szükségük van:  Szeretnének ruhákat, Bálint jelenleg 34-35-ös cipőt hord és 132-es a mérete, Judit XS-es és 36 és feles cipőt hord, Péter L-es, XL-es ruhákat visel, s 42-es a lábmérete.
Szükség van még tartós élelmiszerre, hűtőszekrényre, gáztűzhelyre, televízióra, szekrénysorra, franciaágyra.
Bálint nagyon örülne egy laptopnak.

Az anyagi támogatás is jelentősen segítené a családot, ezt csekken tudják fogadni.

 

Jelige: „Hektor 20220224”

Share on facebook
Megosztás