Komfort nélküli szőlőhegyi házban nevelik a 8 éves kisfiút

Gyakorlatilag nincstelenként, komfort nélküli, hétvégi házban él Judit párjával és 8 éves kisfiával. Tovább nehezíti a helyzetület, hogy a családfő nagyon rosszul lát.

Judit és családja egy Zala megyei település külterületén, egy szőlőhegyen található, komfort nélküli hétvégi házban él. Az udvari wc-s házban nincs víz, azt a nagyjából ötszáz méterre lévő kútról hordják, a villany feltöltőkártyás, internet nincs és az ajándékba kapott fával tudnak csak fűteni.

Judit és Péter 8 éves kisfia, Dominik második osztályos kisfiú. Nagyon szeret rajzolni, kirakózni, legózni.

A pár szociális támogatást és családi pótlékot kap, amely összege gyakorlatilag el is megy a bérleti díjra és a villanyra. Judit állást keres, szakmunkás végzettsége van (varrónő), korábban pedig egy gyárban dolgozott, míg párja hét osztályt végzett, és alkalmi munkákból próbálja segíteni családját.

Nehezíti a helyzetüket, hogy Péter rosszul lát, de ennek ellenére nem állapítottak meg nála csökkentett munkaképességet.

Nagyon szeretnének jobb körülmények közé költözni, ehhez azonban támogatásra, munkára van szükségük.

Amire szükségük van:

Szeretnének ruhákat, Dominik jelenleg 34-35-ös cipőt hord és 132-es a mérete, Judit XS-es és 36 és feles cipőt hord, Péter L-es, XL-es ruhákat visel, s 42-es a lábmérete.

Szükség van még tartós élelmiszerre, hűtőszekrényre, gáztűzhelyre, televízióra, szekrénysorra, franciaágyra.

Dominik nagyon örülne egy laptopnak.

Az anyagi támogatás is jelentősen segítené a családot, ezt csekken tudják fogadni.

 

Jelige: „Hektor 20220224”

Share on facebook
Megosztás