Komfort nélküli vályogházban, egyedül neveli három gyerekét az édesanya

A gyerekek után érkező támogatásokból, illetve az esetenként adódó napszámos munkákból próbálja eltartani családját a 43 esztendős édesanya, aki három gyermekével egy komfort nélkül házban él. Ruhákra, bútorokra, építőanyagokra és anyagi támogatásra is szükségük lenne.

A magyar-szerb határhoz közel, egy Bács-Kiskun megyei községben él Bernadett és három gyermeke, akik rendkívül nehéz körülmények között próbálnak talpon maradni. A nyolc általánost végzett édesanya házas, de a férjétől külön élnek, így Bernadettre hárul minden feladat a család fenntartását illetően.

A magas vérnyomással küzdő édesanya három lányával egy másfél szobás, mindenféle komfortot nélkülöző vályogházban él, fürdőszobájuk nincs, a wc kívül, az udvarban található. A ház rendkívül rossz állapotban van, az ajtók, ablakok cserére szorulnak, ugyanis kiesnek, illetve üveg nélküliek. Fűteni fával tudnak, főzni pedig palackos gázzal, az áramdíjjal elmaradásuk van. A ház padlózata föld, funérlemez, valamint cementlap, a bútorok rossz állapotban vannak.

Bernadett baromfihús-feldolgozó tanfolyamot végzett, 2016-ig dolgozott, főleg mezőgazdasági napszámosként, majd utána érkezett a családba a két kisebbik lány. A 16, 6 és 4 éves gyermekek után 76 ezer forint támogatást kap, az önkormányzattól érkezik háromhavonta 30-50 ezer forint, illetve napszámos munkával egészítik ki ezt az összeget.

A család rendkívül szerény körülmények között él, csak olyan ételt tudnak megvenni, amit rögtön el is fogyasztanak, ugyanis nincs hűtőjük sem. A hűtő mellett, centrifugára, gáztűzhelyre, bútorokra, ágyneműre, építési anyagokra és konyhai eszközökre is szükségük lenne.

A legidősebb lány szakközépiskolában tanul, ő leginkább a barátnőivel tölti az időt, szereti a zenét, a középső lány ősszel kezdi az általános iskolát, míg a legkisebb óvodás és sajnos légzési nehézségei vannak, jelenleg is kivizsgálás alatt áll. A középső lány telefont szeretne, emellett a két kisebbik színezőnek, babának, mindenféle játéknak örülne.

Ezeken felül ruhákra is nagy szüksége lenne a családnak. Bernadett: L-XL-es méret, 36-os cipő. Legnagyobb lány: 163 cm, 45-50 kg, 37-es cipő. Középső lány: 122-es méret, 30-31-es cipő. Legkisebb lány: 110-116-os méret, 27-es cipő.

Az anyagi támogatást bankszámlára tudják fogadni.

Jelige: „Cézár 20220511”

Share on facebook
Megosztás