Látássérült és cukorbeteg gyermekekről is gondoskodnia kell a 10 gyermekes házaspárnak

Szabo_Orsolya_11

Egy Somogy megyei kis faluban él a 40 éves Ági és férje, János. A házaspár tíz gyermekről gondoskodik, a legkisebb 5 hónapos, a legidősebb 20 éves. Az évek során 5 gyermeküket veszítették el.

Saját, állami támogatásból épített házukban laknak, igen szűkösen, a 12 tagú család összesen 3 szobán osztozik. Villany és víz van, a fűtést fával oldják meg.

Sajnos a vírushelyzet miatt a családfő jelenleg nem dolgozik. A 38 éves János végzettsége hegesztő, van targonca-kezelői vizsgája is. Az anyuka a kicsikkel otthon van, bevételük jelenleg csak a családi pótlékból és a gyesből tevődik össze, havi 218.000 Ft-ból él a család nagy szükségben. A házat 4 millió Ft kölcsön terheli és a villanyszámla tartozásuk is jelentős.

Ági cukorbeteg, a 18 éves nagylánya szintén, ezen kívül van még látássérült és pajzsmirigybeteg gyermekük is.

 

A nehézségek ellenére bizakodóak, vallásosak, igyekeznek pozitívan állni az élethez, és tenni sorsuk javításának érdekében. Az anyuka kedves, gondoskodó típus.

 

Amire a legnagyobb szükségük lenne: tartós élelmiszer, fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodási szerek. A kisbaba ellátásához 4-es, 5-ös pelenka, törlőkendő, bébiételek. Háztartási gépek: mosógép, hűtőgép, fagyasztó, porszívó, egy új tartály és szaniter a mellékhelyiségbe. Bútorok, ágyak, takarók, ágyneműk. A gyerekeknek digitális eszközök a tanuláshoz, játékok (a fiúk nagy vágya a távirányítós autó), bicikli.

A nyílászárók és a fűtésberendezés is cserére szorulnak. Szeretnének állatot tartani, ehhez szükségük lenne építőanyagokra. Pénzadományt csekken tudnak fogadni.

A támogatóknak részletes tájékoztatást adunk a gyermekek ruha- és cipőméreteiről.

Jelige: „Jehova mindig segít 20210223”

Share on facebook
Megosztás