Leégett a házuk, a nulláról kell újrakezdeniük

Éva 59 éves, Budapesttől 60 km-re él párjával, a 65 éves Lászlóval és két unokájával, akiknek ő a gyámja. Éva befogadta az otthonába fia párját és 1,5 éves babájukat is. A házuk leégett, azóta a nyári konyhában húzza meg magát a család.

Éva 8 órás munkakörben parkfenntartóként dolgozik, míg László alkalmi munkából származó bevételeivel járul hozzá a család megélhetéséhez. Az egy főre jutó jövedelem a rezsi kifizetése nélkül a jobb hónapokban, amikor rendszeresen akad munka, 35.000 Ft.

2021 májusában a családi házban tűz ütött ki, és leégett a tető, elégtek a berendezési tárgyak és a ruhák. László a gyerekek mentése közben súlyos égési sérüléseket szenvedett. Most a család a ház melletti nyári konyhában lakik, míg sikerül valahogyan lakhatóvá tenni a „nagy házat”. Fával fűtik fel az épületet, a villany feltöltős.

Adományként Éva bárminek örül, ami a talpra állásukat előre segítené.

A következő dolgokra lenne szükségük: a felújításhoz csempe, járólap, bútorok (ami nem égett porrá, az mind kormos, és füstszagú. Tetőfedő szakember segítségére is nagy szükség volna, mert László munka után egyedül újítgatja a tetőt. Tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodószerek folyamatosan kellenek, kisbabának babaápolási kellékek, pelenka. A gyermekek nagyon szeretnének egy XBOX-ot, amivel közösen ki tudnának kapcsolódni.

A család készpénzadományért is nagyon-nagyon hálás, melyet akár bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Éva erős, a nehézségektől vissza nem riadó asszony, aki a családjáért mindent megtesz.

Jelige: „Álomház 20211117”

Share on facebook
Megosztás