Leégett a házuk, egyedül neveli agyműtéten átesett kisfiát az anyuka

168050286_163286942313210_2834270390375172729_n

Somogy megyében, a Balaton vonzáskörzetében él az 52 éves, kisfiát egyedül nevelő édesanya, Eszter. Az asszony sokféle (autoimmun, daganatos, mozgásszervi) betegséggel küzd, kisfia pedig több agyműtéten is átesett, legutóbb októberben.

Eszter annak idején nem is remélte, hogy teherbe eshet, de Lackó immár 12 éve élete fénypontja. A kisfiúról néhány hónapos korában kiderült, hogy súlyos beteg, már 8 hónaposan műteni kellet a fejét, azóta több beavatkozás is történt, a legutóbbi idén októberben. Fejlesztésre 5 éves koráig folyamatosan szükség volt, így a bolti eladói végzettséggel rendelkező Eszter azóta csak alkalmi munkákat tud vállalni.

Az édesapa már a születése előtt „lemondott” a gyermekről, évekbe telt, mire elkezdte fizetni Lackó után a tartásdíjat. Kapcsolatuk azóta is rendszertelen, távoli.

Idén tavasszal Eszterék saját tulajdonú családi háza egy elektromos zárlat következtében leégett, csak a falak állnak. Minden ingóságuk odalett. Bár volt biztosításuk, a kapott 4 millió Ft arra sem elég, hogy a tetőszerkezetet újjáépíttessék. A legnagyobb álmuk, hogy újra a biztonságot nyújtó otthonukban élhessenek. Ehhez szeretnének építőanyagokat, faanyagot, illetve önkéntesek segítségét kérni, hogy a ház lakhatóvá tétele elkezdődhessen. Maga a csoda az lenne, ha egy vállalkozó felvállalná az újjáépítést. Jelenleg az önkormányzat nyújtotta szükséglakásban albérlők.

Lackó nagyon értelmes, rendkívül magas IQ-val rendelkező kisfiú, nagyon érdeklik a tudományok és az idegen nyelvek, nagyon jól tanul. Hobbija az emberi test működésének megértése, tanulmányozása.

Eszter bevétele nagyságrendileg 90-95.000 Ft, fix költségük pedig nagyjából 50.000 Ft, a maradékból élnek. Lackó gyógyszerei 10-15.000 Ft-ba kerülnek. Nincs segítségük, az anyuka egyedül küzd a fennmaradásukért.

Rendkívüli akarattal rendelkező, okos és nyíltszívű asszony, hatalmas terhekkel a vállán.

Aki segíteni szeretne, elsősorban most pénzadománnyal (bankszámla van) vagy a ház újjáépítéséhez nyújtott támogatással teheti meg.

Jelige: „Kisfiam álma 20210614”

Share on facebook
Megosztás