Leégett a házuk, téli ruhákat és bútorokat kér a család

Éva 59 éves, Budapesttől 60 km-re él párjával, a 65 éves Lászlóval és két unokájával, akiknek ő a gyámja. Éva befogadta az otthonába fia párját és 1,5 éves babájukat is. A házuk leégett, azóta a nyári konyhában húzza meg magát a család.

Éva 8 órás munkakörben parkfenntartóként dolgozik, míg László alkalmi munkából származó bevételeivel járul hozzá a család megélhetéséhez. Az egy főre jutó jövedelem a rezsi kifizetése nélkül a jobb hónapokban, amikor rendszeresen akad munka, 35.000 Ft.

2021 májusában a családi házban tűz ütött ki, és leégett a tető, elégtek a berendezési tárgyak és a ruhák. László a gyerekek mentése közben súlyos égési sérüléseket szenvedett. Most a család a ház melletti nyári konyhában lakik, míg sikerül valahogyan lakhatóvá tenni a „nagy házat”. Fával fűtik fel az épületet, a villany feltöltős.

Adományként Éva bármit elfogad. Nagy szükség volna a gyerekeknek, a 10 éves Laurának és a 6 éves Ádámnak ruhákra. Laura még mindig vastag pulóverben és tornacipőben jár iskolába, mert nem tudtak neki téli ruhát venni.

A következő dolgokra van szükség: tartós élelmiszer, a felújításhoz csempe, járólap, bútorok (ami nem égett porrá, az mind kormos, és füstszagú). Tetőfedő szakember segítségére is nagy szükség volna, mert László munka után egyedül újítgatja a tetőt.

Ruhák a gyerekeknek: Laura felnőtt M-es méretű ruhákat és 39-es cipőt hord. Téli ruhái egyáltalán nincsenek. Nagyon szeretné, ha volnának „csajos dolgai” pl.: ékszerek, bizsuk, dezodor, ásványékszer, csillámtetkó, körömlakk, stb. Ádám 146-152-es ruhát és 36-os cipőt visel. Szeretne egy XBOX-ot, és ő is vágyik társas játékokra, kirakókra, és rajzeszközökre. A kisbabának 98-110-es méretű ruha, csörgők, babaápolási termékek.

Ruhák a felnőtteknek: a hölgyek M-XL méretű ruhákon, és 38-39 es lábbelin tudnak osztozkodni egymás között. Lászlónak XL-es téli ruhákra és 41-es cipő.

 

A család anyagi támogatásnak is örül.

Jelige: „Álomház 20211117”

Share on facebook
Megosztás