Legnagyobb álmuk a család újraegyesítése, hat gyermekük él nevelőszülőknél

kitchen-5131156_960_720

Bea és élettársa Krisztián, fiatal, 27 éves, egészséges pár. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc vonzáskörzetében élnek, egy ezerfős kistelepülésen.

Az anyuka otthon van az újszülött babájukkal, az apuka „napszámba” jár, a közeli tisztítótelepen végez segédmunkát, heti 28 ezer Ft-os bérért. Nagyon örülnek, ha minden nap hívják, mert ez rendszeres bevételt jelent a családnak. Ha nincs munka, akkor csak a gyes és a családi pótlék (alig 40 ezer Ft), amire számíthatnak.

Lakhatási körülményeik nem túl rózsásak, Krisztián édesanyja biztosítja számukra az otthont, nagyon szerény körülmények között.

A családi házba a víz be van vezetve, a villanyóra feltöltőkártyás, gáz nincs, a fűtést fával oldják meg. A tüzelő megvásárlása a legnagyobb kiadásuk, ez minden hónapban problémát jelent. Lenne lehetőségük a házat kibővíteni, komfortosabbá tenni. Ha ez sikerülne, nagy előrelépést jelentene a céljuk eléréséhez.

Ugyanis a fiataloknak összesen 7 gyermeke van, de jelenleg csak a legkisebb, 2 hónapos kislány él velük, a többi gyermek nevelőszülőknél van elhelyezve. Bea és Krisztián azt szeretné a legjobban, hogy egy fedél alatt élhessenek gyermekeikkel. Erre a gyámhatóság álláspontja szerint van esély, mert a szülők rendszeresen tartják velük a kapcsolatot, látogatják őket, és érthető módon nagyon hiányoznak egymásnak.

A bővítéshez építőanyagot, szakmai segítséget szívesen fogadnak. Ezen felül szükségük lenne ágyra, mosógépre, tartós élelmiszerre, a babának 56-62-es ruhácskákra és babaápolási termékekre, 2-es méretű pelenkára, konyhafelszerelésre, edényekre. Anyagi segítséget bankszámlaszámra is tudnak fogadni, melyet először egy régen aktuális szemüveg kiváltására fordítana az anyuka. A szülőknek ezen kívül elkel a ruhaadomány is: Bea L-es méretet hord, cipőmérete 39-es. Krisztián XL-es ruhát hord, lába 42-es.

Az édesanya szívét a pici lánya melengeti, de akkor lenne maradéktalanul boldog, ha a család teljes létszámban együtt élhetne.

Jelige: „Együtt legyen a család 20220307”

Share on facebook
Megosztás