Lyukas cipőben járnak iskolába a gyerekek, ahol a szülők már nem tudják megoldani a ruházkodást sem

Hajdú-Bihar megyében, egy kisközségben él a sürgős támogatásra szoruló család. Az édesanya Ivett, és férje Péter régóta házasok, együtt nevelik 7 gyermeküket, akik életkorukat tekintve 3-16 évesek, és szerencsére egészségesek.

Az anyuka régóta küzd magas vérnyomással és vérszegénységgel.  Jelenleg a házaspár egyik tagja sincs foglalkoztatva, sajnos a családfő 1 éve munkanélküli, állattenyésztő és növénytermesztő végzettsége is van. A bevételük ennek okán csak a szociális juttatásokból, gyesből és családi pótlékból tevődik össze, mindösszesen 137.000 Ft-ból gazdálkodnak egy hónapban.

Lakhatásukat egy saját tulajdonú, önerőből kibővített, toldozott-foltozott családi ház adja. Szűkösen, de elférnek. Viszont nagy szükségük lenne a ház felújításának folytatásához festékre, nyílászárókra.

A kevés bevételük miatt sajnos jelentős elmaradásuk van a számlák kiegyenlítésének tekintetében, félő, hogy nemsokára víz nélkül maradnak (víz tartozásuk 190.000 Ft). Áram elmaradásuk 350.000 Ft.  A bizonylatot a befizetésről csatolja majd a család számunkra. A gáz ugyan be van vezetve, de nincs bekötve a házba, fával és brikettel fűtenek, a következő szezonra semmilyen tartalékuk nincs, viszont nagy szükségük van tüzelőre. Televíziójuk-internetkapcsolatuk nincs.

A nagyobb gyermekek szeretnének továbbtanulni, konkrét elképzelésük is van már, mint szociális gondozó, focista vagy festő-mázoló.

Kiemelném, hogy a család elsősorban tartós élelmiszerre, a gyermekek ruházkodására-cipőire vonatkozólag kért konkrét támogatást, az anyagi segítségnyújtást ennek ellenére szívesen fogadjuk, bankszámlaszámra tudnak fogadni pénzadományt.

Ivett legnagyobb álma, hogy gyermekei ne lyukas cipőben és ruhában járhassanak közösségbe. Támogatási szándékukat jelezve, megadjuk a gyermekek méreteit.

Jelige: „Aki tud segítsen_20210622”

Share on facebook
Megosztás