Már három műtéten esett át az agydaganatot leküzdő kisfiú

sony-2619483_960_720

Nógrád megyében, él Ferenc és felesége Noémi. Kisfiúk, Ábel 8 esztendős, de rövidke eddigi élete során nagyon sok szenvedés jutott neki osztályrészül, és rajta keresztül a szüleinek szintén.

Agydaganatot diagnosztizáltak nála, melynek következtében műtétek sorozatán kellett átesnie ahhoz, hogy esélyt kaphasson az életben maradásra. Szám szerint idén volt a 3. műtétje, mely remélhetőleg végleges sikert hoz magával. Jelenleg a rehabilitációs kezelések zajlanak, kemó illetve sugárkezeléses formában. A kezdeti mozgás és beszédképtelenség után jelentősen javul Ábel állapota, hamarosan magántanulóként folytathatja az életét.

Lakhatásuk jelenleg egy családi ház, mely nem saját tulajdonú, nagy céljuk, hogy idővel megvásárolhassák. Komfortos, jó állapotú, de nincs például parkettázva a padló, így a kisfiú számára létfontosságú sterilitást nagyon nehéz biztosítani. Aki parkettával vagy az ehhez szükséges anyagi fedezettel támogatná a családot, nagy terhet venne le a vállukról.

Ezen felül a tüzelő folyamatosan szükséges, biztosítása folyamatos gondot jelent.

Ferenc festőként dolgozik, sajnos jelenleg csak alkalmi munkákat tud vállalni, mert a családnak nincs autója, amivel a fővárosban, Budapesten is tudna dolgozni folyamatosan, jobb fizetési lehetőséggel.

Fix bevételüket a családi pótlék és az Ábel után járó ápolási segély adja. Noémi otthon van Ábellel, de Ferenc nagyon szorgalmas és törekvő, ha meg tudnák vásárolni az autót a munkába járáshoz, jelentősen javulna a család helyzete. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Amit még a nagyon szerény és kedves anyuka megemlített: a hűtőszekrényük elavult, nem hűt jól, cserére szorul.

Jelige: „Esély az életre_20210929”

Share on facebook
Megosztás