Már szinte kenyérre se futja a nyolc fős családnak

bread-1761197_960_720

Mária és családja Borsod megyében, Sárospatak vonzáskörzetében, egy ezer fős kis faluban él. Körülményeik és kilátásaik nem túl jók.

Az anyuka és élettársa 8 általános iskolát végzett, közmunkásként dolgoznak, ha kapnak erre lehetőséget. Jelen pillanatban csak Mária dolgozik, de bérét levonások terhelik, nagyságrendileg 40 ezer Ft-ot kap kézhez. Ezen felül csak a családi pótlékkal számolhatnak, mint fix bevétel, ez 12.700 Ft. A családban két nagykorú és egy kiskorú gyermek él, idén júliusban unokájuk született, aki szintén velük él. Neki nagyon szívesen fogadnának pelenkát, popsitörlőt, babagondozási cikkeket.

A nagykorú gyermekek sem tudtak még elhelyezkedni, eddig nem kaptak munkalehetőséget.

A családi házban, ahol szívességből élnek, a rezsit kell fizetniük. A víz nincs bevezetve, a wc az udvaron található, a villanyóra kártyás, a fűtést kályhával oldják meg, így a közelgő hidegebb időre nagy szükségük van tüzelőre.

Mária legkisebb gyermeke 9 éves, 4. osztályos kisfiú. Nagyon szereti a matematikát, a zenét, verseket. Az iskolakezdés nem ment zökkenőmentesen, például a gyermeknek nincs tornafelszerelése, ezt sürgősen be kellene szerezniük, ezen felül pedig tisztasági csomag kellene még az iskolába. Ruhamérete 140-es, és 36-os méretű cipőt hord.

A család megélhetési, élelmezési problémái mindennaposak! Ezért tartós élelmiszert, tisztálkodószereket nagyon szívesen fogadnának. A villanyóra feltöltéséhez pénzadománnyal tudnak hozzájárulni.

Jelige:„Martinka_20210208”

Share on facebook
Megosztás