Más tartozásait fizeti meg, jogi segítséget keres a háromgyermekes anyuka

Egy Borsod megyei kisfaluban is lehet(ne) szépen élni. Akkor is, ha egyedül marad valaki a gyermekeivel. De más adósságát megfizetni és emellett eltartani 3 gyermeket, az már emberfeletti erőfeszítést igényel…

Éva 48 éves, egyedül neveli három, 13, 14 és 17 éves lányát. Cukorbetegséggel, magas vérnyomással él együtt már hosszú ideje, gyógyszeres kezeléssel tudja kordában tartani betegségét.

Saját tulajdonú, örökölt családi háza picike, szegényes, de legalább van hol lakniuk. A tulajdonjog fele részben az államé. A gáz nincs bevezetve, a villanyóra feltöltőkártyás, egy szoba, konyha és mellékhelyiség található a 60 négyzetméteres házban, négyőjük otthonában.
A házat fával fűtenék, amelynek költsége azonban hatalmas megterhelést jelent a családnak, nehézségeik miatt már a bútoraikkal fűtenek.

Éva elvált a férjétől, aki csak bajt hozott rájuk. A nevében hiteleket vett fel és írt alá, hamis szerződéseket kötött, ennek szenvedi kárát most a család.

Az anyuka fix bevétellel rendelkezik, gondozónőként dolgozik egy idősek otthonában, fizetése 130.000 Ft, ehhez társulnak még a lányok után járó állami támogatások. Szűkösen, de megélnének valahogy, ha nem kellene a volt férje terhét is viselnie.
Az Éva nevében felvett hitelek miatt ugyanis a tartozásokat letiltják az anyuka fizetéséből, ami pedig így megmarad, az semmi sem elég a családnak, amely mindennapjaiban így rendszeres az éhezés, a nélkülözés.

A legnagyobb segítség az lenne, ha egy jogász meg tudná vizsgálni az ügyet, kibogozná a szálakat és Évát felmentenék jogtalan kötelezettségei alól.
Támogatást szívesen fogadnak élelmiszer, háztartási cikkek tekintetében, pénzadományt csekken tudnak fogadni.

Segítséggel, de van kiút ebből a szorult helyzetből, Éva mindent megtesz azért, hogy megoldást találjon számukra.

Jelige: „Szeretet 20221130

Share on facebook
Megosztás