Megélhetésre már nem futja az albérlet kifizetése után a négygyerekes családnak

megélhetésre_már_nem_futja

Hajdú-Bihar megye második legnépesebb településén él Magdi élettársával és négy kisgyermekükkel.

A 35 éves fiatal anyuka és családja rendkívül nehéz időszakot él meg a világjárvány következtében kialakult elhelyezkedési nehézségek miatt. Párja elveszítette a család megélhetését biztosító állását – foglalkozása bútorasztalos – sajnos jelenleg nem tudják alkalmazni. Magdi éjszakánként takarítói állást vállalt, de elküldték azzal az indokkal, hogy néhány napot távol volt a munkából. Az egyik gyermek kórházi kezelése volt erre az alapos indok.

Jelenleg egyetlen bevételük a családtámogatási rendszeren keresztül folyik be: 95 000 Ft-ot kapnak családi pótlék és GYES jogcímen. Ehhez mérten az albérlet 70 000 Ft-ba kerül, ezen felül kell rezsit fizetniük, így a megélhetésre nem marad semmi.

A család legnagyobb kincse jelenleg, hogy mindenki egészséges. A családfő szeretne és tudna dolgozni, de most nincs munka. Bíznak a helyzetük jobbra fordulásában, de a krízis áthidalására muszáj segítséget kérniük.

 

Amire szükség lenne: tartós élelmiszer, ruha, tanszerek. Aki anyagilag támogatná a családot, bankszámlaszámukon megteheti.

A gyermekek méretei és aminek örülnének: 2 éves kislány: 22-es cipő és 92-es ruhaméret. 8 éves kisfiú: 33-as cipő és 128-as ruhaméret, ő az autószerelést képzeli el, mint foglalkozást, nagyon szereti az autókat. 11 éves lány: 35-ös cipő és 146-os ruha, ő focizni szeret, rendszeresen jár is. 12 éves lány: 34-es cipő, 140-es ruha, ő a rózsaszín lányos dolgokat szereti.

 

Magdi szégyenlősen vallott a jelenlegi helyzetükről, de egy anyuka a családjáért mindent megtesz ugyebár, mert a muszáj nagy úr.

Jelige: „Hit és szeretet 20210125”

Share on facebook
Megosztás