Megfelelő vízellátás nélküli albérletben várják a második babájukat

A cukorbeteg anyuka és élettársa születendő gyermekét kiemelhetik a családból, ha nem sikerül változtatni az életkörülményeiken. Mosógépre, porszívóra, bútorokra a gyermekszobába, babaápolási termékekre és anyagi támogatásra is szükségük lenne.

A 19 éves Eszter és élettársa Somogy megyében, Kaposvár közelében él egy kis faluban. Albérletben nevelik 1 éves kisbabájukat, második gyermekük hamarosan megszületik. A családi házban, ahol élnek, jelenleg nincs megfelelő vízellátás. A házat fával fűtik, a villany be van vezetve, internetkapcsolat nincs.

A lakhatási- és életkörülményeik annyira rosszak, hogy ha nem sikerül hamarosan változtatniuk ezen, akkor a születendő gyermeküket kiemelhetik a családból.

Az anyuka cukorbeteg, ez megnehezíti a hétköznapjait, néha rosszulléteket is okoz nála. Eszter bolti eladónak tanult, jelenleg a kisbabájával tölti napjait. Élettársa alkalmi munkákat végez, ebből tartja el családját a családtámogatások (GYES, családi pótlék) mellett.

Legnagyobb álmuk egy saját otthon, egy családi ház megfelelő komfortfokozattal a gyermekeik neveléséhez.

Amire szükségük van: fürdőszoba-felszerelésre, mosógépre, porszívóra, a gyermekszobába bútorokra, az 1 éves kisfiú és a születendő baba ellátásához pelenkára, babaápolási cikkekre. Pénzadomány is nagy segítséget jelent álmaik megvalósításához, ezt bankszámlán tudják fogadni.

Eszter folytatná a tanulmányait lehetőség szerint, amiben tablet vagy laptop segítene, de egy mobiltelefonnak is nagyon örülne.

Ruhát és cipőt is elfogadnak a gyermekeknek és maguknak egyaránt. Eszter cipőmérete 40-es, a párjáé 42-es.

Jelige: „Saját otthon 20210223”

Share on facebook
Megosztás