Megrendült egészségi állapotban küzd a megélhetésért az egyedülálló édesanya

Erzsébet 46 éves, cukorbetegséggel, szívbetegséggel, magas vérnyomással, valamint pikkelysömörrel és lumbágóval küzd. Borsod megyében él egy kis faluban Putnokhoz közel, egy 60 nm-es félig saját, félig állami tulajdonú kertes házban 4 lányával.

Elvált, a gyermekek nevelése, gondozása teljes mértékben az ő felelőssége és költsége. Volt férje minimális mértékben, sokszor elmaradva, 15 000 Ft-tal támogatja őket. Víz, csatorna van, a villany feltöltőkártyás, gázt nem használ, fával fűtenek. Sajnos tüzelő tekintetében semennyi tartalékuk sincsen, néhány napra tart ki a meglévő mennyiség. Sürgősen szükségük van fára.

A ház 1 szoba-konyhás-fürdőszobás. Hűtő, mikró, fagyasztó van. A villanytűzhely sütő része elromlott, ezért egy újra lenne szükség, ha gáztűzhelyet sikerülne kapniuk, természetesen az is tökéletesen megfelel a családnak. A kerítés, az ablakok és az ajtó is cserére szorul, újabban vizesedés jeleit is tapasztalják.

A legidősebb lány 20 éves, endometriózissal küzd. A 17, 14, és 13 éves lányok iskolába járnak. Idén ketten is elballagnak, ennek a költsége (20 000 Ft ruha, tablókép stb.) rendkívüli terhet jelent az anyukának. A legkisebb nagyon szeret biciklizni, de sajnos a biciklit nemrég ellopták. A legnagyobb lány az anyukájával egyszerre végzi a szociális gondozó és ápoló tanfolyamot, ezért tandíj támogatást is kapnak, ezen felül a családi pótlék 51 000 Ft-ja, és a közmunkából származó bevétel adja a család kereteit. Miután elvégezték a tanfolyamot, szeretnének a szakmában dolgozni, bár jelenleg ez helyben nemigen lehetséges, csak közmunka van, amelyben részt is vesznek.

Sajnos a család a volt férj rossz befektetései, gazdálkodása miatt került ilyen nehéz helyzetbe, a felhalmozódott tartozások is neki „köszönhetőek”. Tetemes villany és egyéb pénzbeli tartozásuk van. Erzsébet édesanyja, aki életében sokat segített, vigyázott a lányokra, a közelmúltban hunyt el. A temetés költségeit csak kölcsönből tudták fedezni. Erzsébet mindig dolgozott, kereste a lehetőséget a boldogulásra, amilyen munka adódott, elvállalta. Kedves, szimpatikus teremtés, aki szeretetben neveli a nehéz helyzetben is gyermekeit.

A legfőbb szükségük most a fent már említett tüzelőre és tűzhelyre volna, illetve lábbelikre, mindenkinek 38-as lábmérete van. Ezen felül pénzadományt tudnának a legjobban hasznosítani a tartozások lefaragására, ezt bankszámlaszámra tudja eljuttatni a kedves leendő támogató.

Jelige: „Szeretet 20200727”

Share on facebook
Megosztás