Menekülés az ismeretlenbe. Egy anya négy gyermekével keresi a békét és a nyugalmat.

menekülés_az_ismeretlenbe

kép forrása: Unsplash

Egy kis Borsod megyei faluban él Jázmin 2 kisfiával és 2 kislányával nagyon nehéz anyagi és érzelmi körülmények között. A gyermekek agresszív és alkoholista apjával az évek során nagyon megromlott a kapcsolatuk, mindennapossá váltak a veszekedések.

Anyagi segítséget az apa évek óta nem nyújt a családjának, Jázmin pedig a legkisebb gyermek betegsége miatt nem tud munkát vállalni (régebben varrónőként dolgozott), mivel a 4 éves kislány epilepsziás és hiperaktív, ezért csak rövid ideig mehet közösségbe. A 7 éves lány, a 10 és a 13 éves fiú szerencsére egészséges.

Jelenleg egy kis házat bérelnek, amiben hideg víz és villany van. Mivel az apa elleni távoltartási végzés lejártával újra egy fedél alatt kénytelenek majd élni, ezért érzi Jázmin kilátástalannak a helyzetüket. Minden vágyuk egy másik otthon, ahol nem félelemmel telnek a napjaik. A gyermekek miatt Miskolc környékén szeretnének maradni.

A téli tüzelő és az élelmiszer a legsürgetőbb, amire szükségük van. Pénzadományt csekken tudnak fogadni, mert nincs bankszámlájuk. Az igazi megváltás egy másik lakhely lenne számukra.

Jázmin kedves, halk szavú teremtés, a reménytelenségtől és a tehetetlenségtől nagyon lehangolt, szomorú, kétségbeesett. Utolsó mentsvára egy másik lakhely lenne, ahol békére lelhet gyermekeivel együtt.

Jelige: „Szandra 20200720”

Share on facebook
Megosztás