Milliókba kerül a kisfiú műtétje, akadálymentesíteni kell a család otthonát

Egy Veszprém megyei községben él Ildikó, az egyedülálló édesanya és kisfia, aki dongalábbal, letapadt nyelvvel, végtaghiánnyal és összetapadt ujjakkal született. Költséges és fájdalmas műtétek várnak még rá, és akadálymentesíteni kell az otthonukat, ami alapjaiban határozza meg a család életét.

A kétéves Krisztiánra több műtét is vár, és bár a nyelv- és a lábműtétjét a TB állja, a kézműtétjét a családnak kell finanszíroznia. Az egyik beavatkozásra már összegyűlt a szükséges 2 millió forintos támogatás, a másodikra azonban még nincs meg a fedezet, ráadásul az első műtétet az összeg rendelkezésre állása ellenére is el kellett halasztani, mert a kisfiú covidos lett, új időpont pedig nincs egyelőre.

Bár a tervezett műtétek sokat segíthetnek a kisfiú életminőségének javításában, a folyamatos felügyeletet igénylő Krisztián csak kerekesszékkel tud majd közlekedni (jelenleg a fenekén csúszkálva tud mozogni), ezért az egyébként is szükséges felújítás mellett akadálymentesíteni kell a lakásukat, amelyben az édesanya és kisfia mellett a 67 esztendős, szívbeteg nagymama is él.

Egy korábbi támogatásnak köszönhetően a konyhát, a fürdőszobát és a wc-t már akadálymentesítették, de a szobák esetében ez még nem történt meg, továbbá a villanybojler, a gázpalackról működtetett tűzhely és a fagyasztós hűtőszekrény is cserére szorul. Emellett szükségük lenne egy új franciaágyra, tüzelőre és szekrényekre is.

A családi házat Ildikó édesapjától örökölték, viszont a házzal együtt a jelzáloghitel is a nyakukba szakadt, ezt még négy éven keresztül kell törleszteniük, ennek rendezése szintén sokat segítene a családnak. Ildikó és Krisztián édesapja nem élnek már együtt, ő nincs is jelen a család életében.

A havi bevételük a GYOD-dal (a gyermekek otthongondozási díjával), a családi pótlékkal és a nagymama nyugdíjával együtt 322.000 forint, azonban csak a törlesztésre, a rezsire és a tüzelőre közel 200.000 forint megy el, emellett a kisfiú vitaminjaira is rendszeresen költeniük kell.

Krisztián nagyon kedveli az autókat, a nagyobb méretű kirakóst, a formajátékokat, de szeret színezni is, a kedvencei Mancs őrjárat kutyusai.

Ildikónak a legfontosabb, hogy lehető legjobb körülményeket teremtse meg Krisztiánnak, ezért szükségük lenne 86-92-es ruhákra, bugyipelenkára (6-os méretben), játékokra, vitaminokra. Az édesanya és a nagymama 39-es cipőket és 5 XL-es ruhákat fogadna örömmel.

Az anyagi támogatást a Krisztián nevére szóló bankszámlára tudják fogadni.

Jelige: „Napról napra egyre jobban 20220217”

Share on facebook
Megosztás