Minden pénzét albérletre költi az 5 gyermekes család, az apa munkáért küzd

Álomotthon_20200722

Karolina, a 33 éves anyuka Pest megyében, albérletben él, férjével, januárban született kisbabájukkal és további 4 kisgyermekükkel (A kislányok 12, 10 illetve 5 évesek, kisfiuk pedig 2 éves.) Első gyermeküket elvesztették, amikor 4 és fél éves volt, születési rendellenesség miatt.

A család életének két legnagyobb problémája most:

A lakhatásuk sajnos nagyon bizonytalan. Az elmúlt évig egy családtag hétvégi házában laktak, de ezt azóta eladták, így a család gyakorlatilag utcára került. A következő lehetőség egyben munkalehetőséggel is járt a családfő számára, belevágtak. Utólag derült ki, hogy a munkahely nem volt bejelentett, és az apát mondvacsinált indokkal elbocsátották. Mivel nem tud stabil munkaviszonyt igazolni, nem tudnak állami támogatással ingatlant vásárolni, CSOK-ra sem tarthatnak igényt. Januárban, a pici születése előtt költöztek a jelenlegi albérletbe. Komfortosabb, de a gázfűtés miatt elég magas a rezsi.

A másik probléma a munkanélküliség. Jelenleg az apuka nem dolgozik, összes bevételük a gyermekek után járó családi pótlék és GYES (131.000 Ft). Ennek az összege épphogy az albérletre elég és a rezsit fedezi (az albérlet 80.000 Ft + a rezsi). Zsolt kertészeti szakmunkásképzőt végzett, vállal kertgondozást, alpinista munkát (pl. veszélyes fák kivágása), de építkezéseken is van tapasztalata segédmunkásként, bármit elvállal, folyamatosan pályázik meghirdetett állásokra. Karolina jelenleg a két kicsi gondozását végzi főállásban.

 

Amire szükségük lenne: anyagi támogatás (bankszámlára is tudják fogadni), a gyerekeknek iskolatáska, tanszerek, játékok: nagyon szeretnek biciklizni, babázni, kisautóval játszani. A kisbabának pelenka, törlőkendő, babaápolási cikkek. Háztartási gépek, de bármilyen felajánlás segítség lehet.

 

Megoldást az jelentene, ha felújítandó házat tudnának bérelni, amit később meg is vehetnének.

Motivált, dolgozni akaró család, jövőképpel.

Jelige: „Álomotthon 20200722”

Share on facebook
Megosztás