Munka és tanulás a mottója a szegénységből kitörni vágyó családnak, folyamatosan tesznek sorsuk alakulásáért

Marcsi és Bálint fiatal, 34 éves házaspár. Baranya vármegye déli csücskében, a Villányi hegység lábánál élnek három fiúgyermekükkel.

Az alig száz fős falucskában szinte csak a mezőgazdaság ad munkalehetőséget az ott élőknek. A szülők a közeli borászatban dolgoznak, a férj szerencsére állandó, bejelentett munkásként, fix jövedelemmel. Marcsi részmunkaidőben, mert a legkisebb gyermeket el kell indítania az óvodába, majd délután szintén ő várja haza. Ketten 270 ezer Ft-ot tudnak megkeresni, ebből gazdálkodnak öten.

Otthonukat a munkaadója biztosítja számukra, egyfajta speciális albérlet, a lakhatásért cserébe rendben tartják a házat, csak a rezsit kell fizetniük. A házban 2 szoba, konyha található. Villany és víz van, fával fűtenek, gázpalackkal főznek. Hűtőszekrényük nagyon rossz állapotú, cserére szorul.

A család álma egy saját otthon megvásárlása. Mivel Bálint hitelképes lenne, próbálkoztak a falusi CSOK-kal, de a kiszemelt házat készpénzes vevőnek adták, így még nem jártak sikerrel. Marcsi nagyon szeretne egy konyhakertet és baromfit tartani, ez a jelenlegi ház szűkős telekmérete miatt nem kivitelezhető.

A legnagyobb fiuk 17 éves, nagyon jól tanul egy pécsi gimnáziumban. Álma az építészmérnöki diploma megszerzése, amiért mindent megtesz. Jelenleg kollégista, családjához hétvégente jár haza. Diákmunkásként dolgozik, terve a jogosítvány megszerzése, az elméleti vizsgát már le is tette. Nagyon ambiciózus. Korábban hosszú évekig küzdött daganatos betegséggel, amiből szerencsére felgyógyult, már csak kontrollra jár. Ez nagy megkönnyebbülés a szülőknek!

A középső fiú 12 éves, nagyon szeret társasozni, focizni, számítógépezni, korának megfelelő érdeklődésű.

A legkisebb gyermek 4 éves, óvodás. Eleven, életvidám kisfiú, szeret logikai és kártyajátékokat játszani, színez, gyurmázik. Kedvence a Mancs őrjárat, Verdák.

Amire szükségük van:

Egy hűtőgép nagy segítség lenne. A szülők ágya egy szétesőfélben lévő kanapé, ehelyett örülnének egy új ágynak. A háztartásba tartós élelmiszer, tisztítószerek, higiéniás termékek, ruhanemű.

Ruha és cipőméretek: Marcsi női S-es méret, lába 36-37-es. Bálint M-es méret, lába 41-es. A nagyfiú 176-os vagy férfi S-es, lába 42-es. A középső fiú 158-as ruhákat visel, lába 35-ös. Az óvodás gyermek 98-104-es ruhaméretet és 25-ös cipőt hord.

Összetartó, kedves család elérhető álmokkal, amik összefogással valóra válhatnak.

Jelige: „Tappancs 20230722

Share on facebook
Megosztás