Munkalehetőség nélkül az adósságspirál csapdájában

Baranya vármegyében, egy hátrányos helyzetű kistelepülésen él az a többgenerációs, három kisgyermeket nevelő család, akik küzdenek a mélyszegénység ellen, munkalehetőségeik azonban igen korlátozottak. 

Eszter 41 éves, és már hosszú ideje egyedül gondoskodik gyermekeiről: Péterről, aki már 24 éves, a 15 éves Márkról, és az 5 éves, óvodás Petráról. Egy bérelt, családi ház az otthonuk.

A gyermekek édesapja nincs jelen az életükben, gyermektartást nem fizet.

Eszter egészségkárosodással küzd, gerincproblémái vannak. Emiatt munkát csak csökkentett munkaidőben tud vállalni, bevétele kb. 60 ezer Ft. Ezen felül csak a kiskorú gyermekek után járó családi pótlékkal számolhatnak. Bizonyos kiadásokat csak gyorskölcsön felvételével tudtak megoldani, ennek törlesztőrészlete 30 ezer Ft havonta. Hitelkártya tartozásuk is van. Ezek sajnos egyre több adósságot generálnak számukra.

Péter alkalmi munkákat vállal, amiből 60-70 ezer Ft szokott összejönni egy hónapban. Jelen pillanatban nincs állása, de keresi a lehetőséget. A környéken kevés munka adódik, pedig ez lehetne, ami kivezetné őket a mélyszegénységből. Már ő is családot alapított, 1 éves kislányukat nevelik élettársával.

Az albérlet – ahol jelenleg laknak – eladásra került, így szeptemberben ki kell költözniük és még nem találtak új albérletet.

Amire szükségük van: lakhatás mielőbbi megoldása, tartós élelmiszer, a gyermekeknek ruhanemű, cipő, a babának gyermekápolási cikkekre, pelenkára, törlőkendőre. Pénzadományt készpénzben tudnak fogadni.

A gyerekek méretei:
Petra 116-os ruhákat hord, a lába 29-es méretű.
Márk 176-os fiú, vagy kisebb S-es férfiméretet visel, lába 39-es méretű.
A kislánybabának 86-os a ruhamérete. Pelenkája jelenleg 3-as, 4-es méretű.

Az édesanya, Eszter is hiányt szenved ruhákban. S-es ruha- és 36-os cipőmérete van.

Eszter legnagyobb álma, hogy a három kisgyermek ne nélkülözzön többet.

Jelige: „Hűség 20230510”

Share on facebook
Megosztás