Munkalehetőséget és ezáltal stabilitást keres életükbe a 4 gyermekes édesapa

munkalehetőséget_és_ezáltal_stabilitást_keres

Egy Somogy megyei kis faluban, a Nagyatádi járásban él a 46 éves Béla feleségével és négy gyermekükkel.

 

A magas vérnyomással élő, munkanélküli férfi 8 általánost végzett. Mindig kereste a munkát, most is egyetlen célja egy fix, hosszú távra anyagi biztonságot nyújtó munkahely. A közmunkaprogramban részt vett és a jövőben is van erre reménye.

A család lakhatását egy ősöreg, felújításra szoruló családi ház adja. 3 szobás, víz, villany van, de a mellékhelyiség az udvaron található. A villany feltöltőkártyás, a fűtést fával oldják meg.

A fa nagyon drága, a szezonra elegendő mennyiséget csak hitelre tudták megvenni, részletekben fizetik ki. A konyhában nincs hűtőszekrény, gáztűzhely. Ezek nagyon kellenének a családnak, hogy tudjanak főzni és hűtést igénylő élelmiszereket vásárolni, tárolni.

Bevételüket jelenleg csak a szociális segély és a családi pótlék adja, viszont a kiadásaik jóval meghaladják ezt a csekély befolyó összeget. Segítségük nincs, a nagyszülők sajnos már nem élnek.

A gyermekek közül a 3 lány 15-12-11 évesek, a kisfiú 8 éves.

 

Amire szükségük lenne: gáztűzhely, hűtő, mosógép, tartós élelmiszer, tisztálkodó szerek, fatüzelésű bojler, biciklik, bármilyen használt bútor.

Ruhanemű és cipő az egész családnak. A család cipőméretei: 36-os a legkisebb lányé, illetve 38-as a két nagyobbé és az anyukáé is. A fiúé 33-as, az apukáé 42-es. A ruhaméreteiket nem tudták megmondani, de ezekre is nagy szükségük van.

A nagylány hobbija a rajzolás és az írás, a középsőé a futás, a kisebbé a tánc, ének és matematika. A kisfiú helikoptereket és kisautókat gyűjt.

Pénzadományt csekken tudnak fogadni.

 

Béla jókedvű, pozitív, Istenfélő ember, bízik önmagában, keresi a helyzetük javítására a megoldást, ami egyértelműen egy stabil munkahely.

Jelige: „Isten 20210223”

Share on facebook
Megosztás