Munkásszállón, egy fizetésből él a három gyermeket nevelő család, egyre reménytelenebb helyzetben

munkásszálló

A fiatal anyuka, Veronika három kisgyermekével és férjével él egy Pest megyei település munkásszálóján. Kijelenthetjük, hogy a koronavírus nem csak az egészségünkre van romboló hatással, hanem családok megélhetése, egzisztenciája van komoly veszélyben.

Veronika két nagyobb gyermeke egy korábbi kapcsolatából született, de annak felbomlása óta semmilyen támogatást nem kap a kislányok neveléséhez. A harmadik gyermek közös a férjével.

Egy új élet reményében hagyták el a „családok átmeneti otthonát”, akkor még mindkettejüknek stabil állása volt, pozitív kilátásokkal. A vírus elvette a férj munkalehetőségét, mely egy színházhoz kapcsolódott, díszletépítőként dolgozott. Veronika is csökkentett óraszámban dolgozik, mint konyhai kisegítő. Bevételük 120.000 Ft és a családi pótlék. A lakhatásra 200.000 Ft-ot kell fizetniük, ami tarthatatlan, ebben a hónapban már halasztást kellett kérniük. Sajnos a családi hátterük is problémás, nem számíthatnak senkitől támogatásra. A szállón egy szobában laknak öten, a konyha közös használatú.

Szerencsére mindannyian egészségesek, a gyermekeket vallásos nevelésben részesítik, szeretik. Kifejezetten aktív, önmagukért tenni akaró emberekről van szó, akik a helyzet „áldozatai”, de nagyon bíznak a változásban, hogy közös összefogással, támogatással ki tudnak ebből lábalni. Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni.

 

Amire nagy szükségük lenne: tanszerek és iskolával kapcsolatos technikai dolgok, tartós élelmiszer, takaró, ágynemű, TV, számítógép. A család minden tagjának ruha és cipő. Gyerekek méretei: 9 éves kislány: 140-es ruha, 34-35-ös cipő; 7 éves kislány: 122-128-as ruha, 32-es cipő; 2,5 éves kisfiú:104-es ruha, 24-es cipő. Szülők méretei: női XS/S-es ruha és 36-os cipő, férfi XL-es ruha, 43-as cipő.

Ezen túl a „semmijük nincs”-et is leírom, mert így van sajnos…

 

Ha megajándékozná a gyermekeket: a két lányka nagyon szeret babákkal játszani, Elza az abszolút favorit. A kisfiú pedig a Verdás autókat imádja.

 

Aki tudna elfogadható albérletet kínálni a családnak, azt nagyon köszönnék!

Jelige: „2020 év áldozatai 20210108”

Share on facebook
Megosztás