Napról-napra él a leszázalékolt Éva, 14 éves lányával

napról-napra

A 45 éves, beteges, leszázalékolt, többszöri hasműtéten átesett anyuka Éva, egyedül neveli 14 éves lányát Budapesten, ő maga nevelőszülőknél nőtt fel.

Most mindketten a lánya nevén lévő 52 nm-es, komfortos, eléggé lelakott, (konnektorok lógnak a falból) lakásban laknak. Éva a haszonélvező. A lakásban van fürdő, WC, konyha, itt a padló még linóleum. Gáz nincs a bevezetve, de sajnos a főzőlap sem működik. Hűtőjük van, de többnyire üres. Kata 14 éves, egészséges, és imád olvasni. Most szeptemberben lesz a születésnapja, az Üvöltő szelek c. regényt szeretné elolvasni. Éva és lánya napról-napra élnek.

Jövedelmük összesen 40.000 Ft rokkant nyugdíj, 13.000 Ft családi pótlék, és amit az alkalmi takarításokból tud keresni, jelenleg 2 helyen vállal takarítást. Kislánya édesapjára nem számíthat, nem segíti őket.

 

Alig van mit enniük, számlatartozásuk van, a szomszédnak is tartoznak 25.000 Ft-tal.

Éva virágkötő és ruhaipari szakközépiskolát végzett. Hosszú ideig, 20 éven át a vendéglátóiparban dolgozott. Szívesen dolgozna 4 órában, amit egészségügyi állapota megenged, azt a munkát elvállalná. Nehéz fizikai munkát nem végezhet, mert nem tud emelni.

 

Amire szükség lenne: pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, segítség a lakás rendbehozatalára, iskolaszerek, egy laptop, hogy Kata tudjon online tanulni, munkalehetőség.

 

Éva kedves, intelligens, nyitott, bizakodó egyéniség. Néha, amikor elfogja a kétség, barátnőjéhez fordul, és vele beszéli meg a problémáit, ő segít neki erőt gyűjteni az élet nehéz pillanataiban.

Jelige: „Ölelés 20200803”

Share on facebook
Megosztás