Napról napra élnek, a családfő élet-halál harcát vívja a rákkal

Éva Békés megyében, Orosháza vonzáskörzetében él férjével és 6 gyermekükkel, akik közül 4 kiskorú. Egy kis, 1,5 szobás házikót tudtak megvásárolni CSOK támogatás segítségével.

Boldogulásuknak főleg egészségügyi problémák vetnek gátat. Férje, az 54 éves Béla régóta küzd gerincsérvvel. Amikor a mozgásszervi betegség kiújul, a férfi nem tud munkát vállalni. Ez idén nyáron bekövetkezett, azóta gyakorlatilag ágyhoz van kötve, Éva ápolja. A helyzetet súlyosbítja, hogy tüdőrákot diagnosztizáltak nála, amely már áttéteket is képzett.

Éva közfoglalkoztatottként dolgozik 6 órában, de párja betegsége miatt kérdéses, hogy mennyit tud távol lenni a háztól.

A két nagykorú testvér közül a lány a háztartásban segít jelenleg, a fiú pedig Békéscsabán dolgozik egy gyárban.

Összbevételük 150.000 Ft, mely Éva fizetéséből, családi pótlékból és Béla 28.000 Ft-os segélyéből áll, most intézik a rokkantnyugdíjat. A gyógyszerköltségük havi 25-30.000 Ft. Nagyon fontos, hogy az apa beszedje a vitaminokat, amik a gyógyulását elősegíthetik.

A leendő támogatók az alábbiakkal tudnak segíteni a családnak:
tartós élelmiszerek, tűzifa, készpénzadomány a gyógyszeres kezeléshez, szekrénysor, hajszárító, pléd, tavaszi-nyári ruhák.

Évának tavaszi-nyári ruházat S méretben, 37-es cipő. A 11 éves ikerlányok nagyon jó tanulók, szorgalmas gyermekek. Ruhaméretük 164 es, cipőméretük 38-as. Bármivel eljátszanak, mindennek örülnek. Az ágyuk leszakadt, új kellene. Otthoni tanuláshoz okostelefon, tablet. A 13 éves kisfiú focirajongó, a kedvenc csapata a Real Madrid. kb.180 cm magas, felnőtt ruhamérete M-L, cipőmérete 39-40-es. A 16 éves nagyfiú faipari iskolában szeretne továbbtanulni, M/L a ruhamérete, cipőmérete 42-43-as.

Jelige: „Harc az egészségért 20211104”

Share on facebook
Megosztás