Nehéz éveken van túl gyermekeivel, nincs hol lakniuk

Ágnes és két kiskorú gyermeke egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen él. A nagy szeretetben élő család rendkívül nehéz éveken van túl, és nagyon szeretnének már egy nyugodt életet élni, ahol elfelejthetik az átélt szörnyűségeket.

Öt évvel ezelőtt Ágnes a két gyermekével bekerült a Családok Átmeneti Otthonába, mert a gyermekek apja bántalmazta őket. Itt két évig éltek, de ez a helyzet is megviselte őket és nehezen feledték az átélteket. Miután ki tudtak költözni, az anyának kialakult egy új kapcsolata, amely sajnos ismét problémákat hozott, mert a férfi nem fogadta el a gyerekeket, lelkileg bántalmazta a kisebb, fiúgyermeket. Emiatt újból vissza kellett költözniük az otthonba. Ezt nagyon nehezen viselték mindannyian.

Az édesanya megtört, a nagyobb lánygyermek inkább kollégiumba költözött, a fiú pedig magába zárkózott, nem jött ki a szobájából, nem járt iskolába. Ágnes mindent megtett, hogy ezt a helyzetet megoldja, és a család újból együtt legyen.

Sikerült találnia egy albérletet, amiben most mindannyian újra együtt élnek, lelkileg is kezdenek megerősödni. Sajnos ez az albérlet nem biztosítja a megfelelő körülményeket, mert nincs benne fűtés, egy korábbi csőtörés miatt elzárták benne a vizet, így azt a szomszédból kapnak. Eső idején beázik az épület, a villany kártyás megoldással biztosított az alap szükségletekre. Ha beköszönt a hideg tél, itt nem maradhatnak.

Ágnes folyamatosan dolgozik, jelenleg egy pékségben részmunkaidőben, betanított eladóként. Szeretne teljes munkaidős állást, ezért minden olyan álláshirdetésre jelentkezik, ahova alkalmas lehet, de sajnos nem hívják vissza. 8 általános végzettsége mellett szakács és növényápolói képesítése is van, de bármilyen munkát elvállal.

A helyi önkormányzat tudna biztosítani számukra egy bérlakást, de az ehhez szükséges 160.000 Ft kauciót az asszony nem tudja megfizetni. Mivel az albérletbe nem jelentkezhetnek be, nincs állandó lakhelyük, így segélyt sem kaphatnak.

Ágnesék legégetőbb problémája a lakhatás megoldása. A család korábban Békés megyében élt, attól sem zárkózik el, hogy akár oda, vagy az ország más pontjára költözzenek, ahol könnyebb lenne számukra a megélhetés. Ehhez segítségre van szüksége, mert az alacsony jövedelméből nem tud változtatni.

Amire szükségük van: pénzadomány, esetleg lakható albérlet, munkalehetőség, tartós élelmiszer, ruhanemű a gyerekeknek. A lány 17 éves, 37-es cipőmérete és S-es ruhamérete van, a fiú 14 éves, ő magas és zömök testalkatú, M, L méretű ruhákat hord és 40-es cipőt. Amennyiben el tudnának költözni, bútorokra is szükségük lenne, vagy olyan albérletre, ami bútorozott.

A család példaértékűen összetartó, nagy szeretetben élnek. Nagyon megviselték őket az elmúlt évek nehézségei, minden vágyuk, hogy nyugalomban, félelem nélkül telhessenek a mindennapjaik. Az édesanya erején felül próbál mindent megtenni ezért, de ehhez segítségre van szüksége.

Jelige: „Lakhatás 20220929”

Share on facebook
Megosztás