Nehéz körülmények közé érkezett a kisbaba, a hétfős család napról-napra él

együtt könnyedén_oven-gb2b9c23de_1920

Somogy megye egyik legkisebb lélekszámú falujában él Erzsébet, a 37 éves édesanya és férje, Pál öt gyermekükkel egy kétszobás házban. Többek között tűzifára lenne nagy szükségük.

2 szobás, konyhás-fürdőszobás házuk a saját tulajdonuk, a villany és a víz be van vezetve. A ház kis méretén túl a legnagyobb problémát a gázfűtés hiánya okozza, főzni gázpalackkal tudnak, fűteni pedig fával. Ez utóbbi hatalmas költéséget jelent a család számára, szinte folyamatosan szükségük van rá, és nagyon drága.

Pál alkalmi munkákból igyekszik eltartani népes családját, ha lehetősége van rá, az erdőben vállal favágó munkát, sajnos ez nem folyamatos.

Ezen túl csak a gyermekek után járó állami támogatás, gyes és családi pótlék az egyetlen bevételük, ami nem egészen 80.000 Ft.

Erzsébet háztartásbeli. Nemrég született meg a család legkisebb gyermeke, rajta kívül négy kisgyermek él a szülőkkel.

Amire a leginkább szükségük van: tűzifa, a kisbabának (kisfiú) babaápolási cikkek, ruhák. Egy új kályhának (Wamsler Salgó) is nagyon örülnének, a padlót pedig már burkolni kellene. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A 15 éves nagyfiú cukrásznak készül, a 9 éves kislány Aranyhaj-rajongó, a 7 éves kisfiú Pókemberért, a robotokért rajong és imád labdázni. A 4 éves óvodás kisfiú a traktorokkal szeret a legjobban játszani.

A családban a szűkösség ellenére nagy a szeretet, a gyermekek vidámsággal töltik meg a házat. Egyszerű, kedves emberek, akik szeretnének jobb körülményeket teremteni gyermekeiknek.

Jelige: „Együtt könnyedén 20211011″

Share on facebook
Megosztás