Nem kerül mindennap meleg étel a 11 fős család asztalára

Marika férjével és kilenc gyermekükkel él egy Baranya megyei kis településen egy 5 szobás, 78m2-es házban. A legkisebb gyermek 1,5 , a legnagyobb 16 éves, így minden korosztályi problémával egyszerre kell szembenéznie a szülőknek.

A házban van víz és feltöltőkártyás villany, de nincs melegvízük, bojlert kellene felszerelni. Marika gyesen van a legkisebb gyermekkel, az édesapa, János most veszítette el a munkáját. Alkalmi munkákat vállalt, de megszűnt az a vállalkozás, ahol időszakosan dolgozhatott. Jövő hónaptól segélyt kap az önkormányzattól. A család bevétele jelenleg csak a gyes és a családi pótlék, összesen 176.000Ft. Ebből az összegből a 11 fős család nem tud megélni.

A gyermekek jól tanulnak, az egyik ikerfiú kiemelkedő matematikából. A másik ikerfiú viszont sajnos autista, speciális iskolába jár. Fontos a szülőknek, hogy a gyerekek jó szakmát szerezzenek, ezáltal legyen biztosítva a megélhetésük. A legnagyobb lány eladónak tanul, a következő fiú hegesztőnek, a 13 éves lány péknek vagy szakácsnak készül.

Amire szükségük van: munkalehetőség az édesapának, tartós élelmiszer, pénzadomány, mosógép és centrifuga, mosó- és öblítőszer, a kisgyermeknek pelenka (10 kg), edények, szőnyeg, bojler, hogy legyen melegvíz. Ruhaneműt kisgyermek mérettől felnőtt M méretig, cipőt szintén kisgyermek mérettől 43 méretig elfogadnak.

Marika nagyon büszke rá, hogy ilyen szép családja van, ő is nagy családból származik, ahol megtanulta, mit jelent az összetartás. Ugyanakkor naponta szembesül az anyaság, és a nagycsalád minden nehézségével, és nagyon elszomorítja, hogy nem tud minden nap meleg ételt tenni az asztalra. Mégis bízik benne, hogy egy kis segítséggel ki tudnak lendülni a jelenlegi helyzetből.

Jelige: „9gyerek 20221025”

Share on facebook
Megosztás