Nem tudnak steril szobát kialakítani a vese átültetésre váró apukának

nem_tudnak_steril_szobát_kialakítani

Nagyon nehéz körülmények között, Pest megyében egy pár ezer lakosú településén él a 32 éves Anikó dialízisre szoruló élettársával, 8 éves kisfiukkal és a férfi édesanyjával, annak házában. Anikó házát, a ki nem fizetett 210.000 Ft tartozás miatt a hetekben elárverezte a végrehajtó.

Anikó közmunkásként dolgozott 3 és fél évet, de a szerződését többszöri kérelmezése ellenére sem hosszabbították meg. E mellett még alkalmi munkákat is vállalt a jobb megélhetés érdekében. Könnyűgépkezelő végzettsége van. Jelenleg is munkát keres. Több helyen próbált elhelyezkedni, de nem sikerült.

A család havi bevétele 60.000 Ft, a szociális segély és a családi pótlék.

 

Élettársa állapota hónapról hónapra rosszabbodik, ezért egyre több gyógyszert írnak fel javulása érdekében (már 14 különböző fajtát szed). Kb. 8 éve kezdődött a betegsége és most már 2 naponta kell dialízisre járnia. A neve már 3 éve fent van a vesetranszplantációs listán. Nagyon várják, hogy új vesét kapjon.

A műtét után steril szobát kell kialakítani neki és 3 hónapig külön helyiségben kell laknia, hogy ne kapjon fertőzést. A különálló szobát ki kell meszelni és ablakot cserélni. Ehhez kér segítséget, anyagi támogatást Anikó. Sajnos a közgyógyellátását megszüntették, így a gyógyszereket is – ami havi 20.000 Ft – a csekély jövedelmükből kell megvásárolni.

 

Amire szükség lenne: anyagi támogatás (bankszámla van), tartós élelmiszer, tűzifa.

 

Anikót nagyon aggasztja az is, hogy kisfiuk sokat nélkülöz és nem tudják megadni számára, amire vágyik. Szeretne külön költözni fiával és élettársával, hogy nyugodtabb életet tudjanak élni. Sajnos jelenleg nagy a feszültség közte és élettársa édesanyja között. De a nehézségek ellenére sem adja fel, és hisz sorsuk jobbra fordulásában.

Jelige: „Liliom1 20200726″

Share on facebook
Megosztás