Nevelőszülőknél elhelyezett 4 gyermekükért küzd a család

Ha házukat sikerül komfortossá tenniük, a családból kiemelt gyermekeik újra velük élhetnének.

Komfort nélküli házban él a jelenleg háromfős család egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, ahol nincs munkalehetőség. Örököltek egy négyszobás lakást, amiből csak egy szobát tudtak berendezni. A lakásban nincs fürdőszoba, a vizet a közeli kútról hordja az édesanya, Marika. Főzni egy régi rezsón tud, ha tudnak fát venni, azzal fűtenek.

Marika jelenleg gyesen van a 6 hónapos gyermekével, az apa, Krisztián közmunkás. Négy nagyobb gyermeküket nevelőszülők nevelik. Bevételük az apa közmunkabére, illetve a kisgyermek után járó gyes és családi pótlék. A családnak 300.000 forintnyi tartozása van, így az amúgy is csekély bevételükből 30.000 forinthoz tudnak hozzájutni havonta, a többi az adósságrendezésre megy.

A tartozás rendezéséhez a család hálásan fogad anyagi segítséget.

Szeretnék, ha a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekeik újra velük élhetnének, ehhez a lakást kellene komfortossá tenni, a szobákat berendezni. Mindent megtesznek ezért.

Emellett örülnek tartós élelmiszernek is. A kisbabának szüksége van 4-es méretű pelenkára, 68/74-es méretű kisruhákra, de Marika nagyon örülne egy fürdetőkádnak is, hogy ne egy kis lavórban kelljen fürdetni a kicsit.

Szükség van egy jól működő gáztűzhelyre is, hogy Marika rendesen tudjon főzni a családnak, mosógépre, centrifugára, és mosószerre.

A kevés jövedelemből ruhát nem tudnak venni maguknak. Marika vékony testalkatú, 28-as nadrágokra van szüksége, Krisztiánnak 29-es méretű nadrágokra és 41-es méretű cipőre.

Marika szeretne dolgozni, ha a kisgyermek nagyobb lesz. Neki már jobb életkörülményeket akar teremteni. Minden vágya, hogy az életük jobbra forduljon, kevesebb nehézséggel kelljen szembenézniük.

A pár fiatal, egészséges, bíznak benne, hogy egy kis segítséggel talpra tudnak állni.

Jelige: „Eper 20220212”

Share on facebook
Megosztás