Őstermelőként kezdene új életet a 4 gyermekes anya

szív_BalázskovicsMelinda_20_b

A bántalmazó férjétől elvált Zsuzsa Komárom-Esztergom megyében él 4 gyermekével. Ketten közülük tanulási nehézségekkel küzdenek.

Zsuzsa elvált. Volt férje ellen távoltartási végzés van hatályban, mert a férfi többször is bántalmazta fizikailag, a gyerekeket pedig lelkileg. Alázta és sértegette a családját, még a háziállatokat is megütötte.

Az édesanya 6 évig élt külföldön, recepciósként és tolmácsként dolgozott, de édesanyja betegsége miatt haza kellett költöznie.

Zsuzsa egészséges. A 17 éves fiú oxigénhiánnyal született, diszlexiás, jelenleg 7. osztályos, kezelhetetlen dühkitörései vannak. A 6 éves fiú csak két évvel ezelőtt kezdett el beszélni, szókincse nagyon hiányos.

A ház, amiben a család él, félig Zsuzsáé, félig a volt férj tulajdona. A házban az áram nagyon régi vezetékeken fut, egyszerre csak egy háztartási gép használható, mosás közben pl. nem lehet fűteni.

A család bevétele havonta 120-150.000 forint, a GYED-et és a családi pótlékot Zsuzsa dísznövény-kertészkedéssel egészíti ki. Kiadásaik gyakran meghaladják a bevételeket, jelenleg 430.000 Ft közüzemi tartozásuk van, aminek nagy részét a volt férj halmozta fel (kikapcsolhatják a vizet és a villanyt is). A férfi gyermektartásdíjat sem fizet és kilakoltatással fenyegeti családját.

Zsuzsa minden vágya, hogy elköltözhessen és őstermelőként új életet kezdjen a gyerekeivel. Szeretne két kecskét vásárolni, sajtot és túrót készíteni.

Amire szükség van: pénzadomány – bankszámlára tudják fogadni. A gyerekeknek laptot vagy táblagép a tanuláshoz (az édesanyjuk telefonját hasznáják mind a négyen). A ház vezetékeinek korszerűsítése, aminek költsége kb. 100.000 Ft. Egy szakember segítségének is örülnének, aki behúzza az áramot. Két ablak és egy ajtó cseréje összesen 600.000 Ft értékben. A bejárati ajtót a bántalmazó volt férj tette tönkre.

 

Zsuzsa pozitív, erős asszony, akiből árad az energia, tenni akar a változásért és az álmai megvalósításáért.

Jelige: „Szív 20210324”

Share on facebook
Megosztás