Öt gyerekből négy beteg, végrehajtás sújtja a családot

Viola és Péter együtt kezdték újra az életüket egy Pest vármegyei településen, a Duna partján, miután sikerült a korábbi bántalmazó kapcsolataikból elmenekülniük. A szegregációs iskolában ismerkedtek meg, miután Violának 1, Péternek 3 értelmi sérült gyermeke van. Így együtt öt gyermeket nevelnek, Péter egyik kislánya szerencsére teljesen egészséges. A pár albérletbe költözött, hogy összefogással, szeretetben nevelhessék a gyerekeket, ám azok betegségei miatt nehezen tudnak munkát vállalni, súlyos anyagi gondjaik vannak.

Viola 47 éves, részmunkaidőben titkárnőként dolgozik, míg a gyerekek egy része iskolában van. Élettársa inzulinos cukorbeteg, ő otthon van a 3 sérült gyermekkel, akik gondozása mellett nem tud munkát vállalni. A bevételük csak a bérleti díjra, az elmaradt és az új számlák kifizetésére elég, élelmiszerre, a gyerekeknek szükséges speciális eszközökre, ruházatra, alapvető igények kielégítésére már nem marad anyagi forrás. Az új életük megkezdéséhez kölcsönöket kellett felvenniük. Egyik hitelük végrehajtás alatt van.

A gyermekeik:
Elena, 13 éves: Agyvérzéssel született, plusz van egy ritka genetikai betegsége és egy kromoszóma mutációja. Értelmi szintje egy 2,5 éves szintjének felel meg, mely sajnos nem fog változni. Szegregált iskolába jár. Fokozott felügyeletet igényel, mivel önveszélyes és közlekedés zavaros. Éjszakára pelenkázni kell. Immunhiányos állapota miatt vitaminokra van szüksége.
164-es a ruhát hord és 34-es a cipő mérete.
Katalin, 13 éves: Jó egészségi állapotú, 170-es a ruha és 39-es a cipő mérete.
Balázs, 19 éves: Enyhe értelmi sérült autista. Közlekedés zavaros, önállóan nem tudja ellátni magát, elé kell tenni az ételt, hogy egyen, illetve utasítani kell, hogy tisztálkodjon. Felnőtt M-es méretű ruhát hord és 42-es cipőt. Főleg zoknira, pólókra és cipőre van szüksége.
Gellért, 10 éves: Enyhe értelmi sérült autista gyermek. Tanulásban akadályozott, szegregált iskolába kell járnia. Dongalábbal született, ezért speciális cipőt kell csináltatni neki. Sajnos évente csak 1 párra kapnak kedvezményt. Kedvezménnyel 25.000 Ft egy pár cipő, de kedvezmény nélkül 45.000 Ft. Éves szinte nem elég 1 cipő a gyereknek, főleg, hogy növésben van, és nyáron pedig nem hordhat téli cipőt. 152-es ruhát hord, Mindenféle ruhaneműre szüksége van.
Bálint, 12 éves: Középsúlyos értelmi sérült autista, ő is szegregált iskolába jár. 158-as ruhát hord és 38-as a cipő mérete. Mindenféle ruhaneműre szüksége van.

Amire szükségük van: elsődlegesen anyagi támogatásra (bankszámlaszámuk van), élelmiszerre, a gyermekeknek ruhákra, cipőkre.

Viola segítőkész, mindig kész a fejlődésre, a problémáktól nem riad vissza. Hatalmas segítséget jelentene, ha a hiteleiket összefogással ki tudnák fizetni és a családi életük, mindennapjaik anyagi szempontból könnyedebbek lennének.

Jelige: „5 gyerek 20230130

Share on facebook
Megosztás