Öt gyermekével maradt egyedül az édesanya

A valófélben lévő 42 éves Ildikó, egy Heves megyei településen, nehéz körülmények között egyedül neveli öt kiskorú gyermekét

Ildikó és a gyerekek egy rokonuk családi házában élnek, melyet fel kellene újítani, a tetőszerkezet rossz állapotban van. Az ingatlanon hitel van, a lakhatásért cserébe Ildikó fizeti ezt. Jelenleg nincs munkája, korábban konyhalányként dolgozott. Bevétele most csak a családi pótlék és a főállású anyasági támogatás. Édesapja is velük él, időnként ő segíti ki egy kicsit, de ez nem állandó. A házban egy nagyszoba, egy közepes és egy félszoba van, illetve konyha étkezővel és a fürdőszoba, wc. Gázkonvektorral fűtenek a téli időszakban, víz, villany van. A gyerekek után Ildikó gyerektartást nem kap, a válóper lezárta után várható ennek eredménye, az apa nem tart kapcsolatot a gyerekekkel.

A legnagyobb lány 17 éves, már középiskolás. A többi gyermek általános iskolába jár, 4., 6. és 8. osztályosak, vslaminz a legkisebb 4 éves óvodás kisfiú.

Ildikónak nagyon nehéz beosztania csekély jövedelmét, így szükségük lenne segítségre. Elsősorban tartós élelmiszerre, pénzadományra (amit bankszámlára tud fogadni), a tető javításához faanyagra és cserépre, ruhaneműre – az anyuka mérete S, cipő 35/36. A gyerekek méretei: 17 éves lány 158/164, cipő 39/40. 8. osztályos lány 154 cm, cipő 38. 6.osztályos lány 150 cm, cipő 34/35. A 4.osztályos fiú 143 cm, cipő 35. Az óvodás kisfiúnak van ruhája jelenleg.

Ildikó nagyon bízik benne, hogy ez egy átmeneti nehézség az életükben és hamarosan egyenesbe kerülhetnek. Szeretne a gyermekeinek jobb körülményeket teremteni.

Jelige: „Varázslat 20230510”

Share on facebook
Megosztás