Öten élnek egy szobában szeretetben, de folyamatosan nélkülözve

Egy aprócska borsodi kisfaluba kalauzol bennünket Dóri és családja története. Alig néhány száz főt számláló, borsodi kistelepülésen élnek, igen rossz körülmények között.

A fiatal, 28 éves édesanya és élettársa Norbert három kisgyermeket nevelnek, de ahogy a szeretet, úgy a szükség is épp oly nagy náluk. A saját tulajdonú házikó erősen felújítandó állapotban van. Egyetlen nagy szobában laknak mindannyian, melyet fával fűtenek be. Villanyórájuk feltöltőkártyás.

A három kisgyermek közül a két kisfiú 8 és 5 éves, a kis királynő pedig 6 éves. Dóri foglalkozását tekintve pincérnő, jelenleg közmunkás. Norbertnek sajnos nincsen végzettsége, de mindig megragadja a munkalehetőségeket. Sajnos a közelmúltban elbocsátották, most újra állandó munkát keres, addig is bármit elvállal, ami adódik.
Amivel számolhatnak, az nagyjából 100.000 Ft. Ennyi jön össze Dóri közmunkáért kapott fizetéséből és a családi pótlékból.

A legnagyobb kihívást a családnak a „szürke hétköznapok” okozzák. Hogy legyen mit enni-inni adni a gyerekeknek, tudjanak ruházkodni. Ezért a legnagyobb segítséget élelmiszercsomag, és ruházati cikkek jelentenék a családnak.

Aki a gyermekeket támogatná
ruhaneművel vagy játékokkal, felszereléssel, neki a következő információk lehetnek hasznosak:
A 8 éves kisfiú ruhamérete 140-es, cipőmérete 34-es.
A 6 éves kislány ruhamérete 130-134-es, 32-es cipőt hord.
A legkisebbjük, aki szintén kisfiú és 5 éves, 122-es méretű ruhát és 31-es cipőt hord.
Dóri és Norbert L-es ruhaméretet viselnek, lábbeliből női 38-ast és férfi 42-est.

Pénzadományt tudnak bankszámlára is fogadni.

Dóri nagyon szerény, fiatalon lett édesanya, kedves kis családjával együtt szerethető, kedves emberek képe rajzolódik ki előttünk.

Jelige: „Gyermekeim3 20221220

Share on facebook
Megosztás