Öten élnek víz nélkül a házban, ahol az ablakréseken besüvít a szél

Győr-Moson-Sopron megye egyik kistelepülésén, nagyon rossz körülmények között él a 23 éves Melinda és párja, 3 közös gyermekükkel.  

A saját tulajdonú házukban, amely régen cselédek szállása volt, nincs vezetékes víz, kintről kell hozni, és a házban melegítik fel, amikor főzni vagy fürdeni szeretnének. Villany van, az óra feltöltőkártyás. Palackos gázt használnak, internet nincs, a szomszédtól kapnak alkalomszerűen csatlakozási lehetőséget.

A ház szigeteletlen, az ablakréseken keresztül besüvít a szél. Fával fűtenek, de nem tudnak eleget venni, mert nagyon drága. Nagyon szeretnének innen elköltözni, és bérelni egy komfortosabb házat a környéken.

A fiatal pár 8 általánost végzett, az édesanya a gyermekekkel van otthon. Párja, a 28 éves Jocó OKJ-s fakitermelő és fűrészgép-kezelői végzettséggel rendelkezik. Jelenleg Győrben dolgozik, korábban alkalmi munkái voltak csak, ez a munkahely stabilitást jelent a családnak. 

A család bevételét a gyermekek után járó állami támogatás (70.000 Ft) és Jocó keresete adja (7200 Ft/ nap). A Covid-járvány a családot sem kímélte, a sok karantén és megbetegedés miatt Jocó alig tudott dolgozni, elestek a keresete javától. A számlákra havi 45.000 Ft-ot költenek (tűzifa, villany, gázpalack, Digi, bérlet, telefonszámla-elmaradás), és ehhez jönnek még a megélhetés költségei.

Amire szükségük van: A legkisebb, 1,5 éves gyermeknek 80-as ruhák, 22-23-as cipő, babakocsi, 5-ös méretű pelenka. Az 5 éves kisfiúnak 104-110-es ruhák, melegítőnadrág, 26-27-es cipő. A 6 éves kislánynak gumi a biciklihez, 128-132-es ruhák, 30-31-es cipő. Tartós élelmiszer, tisztálkodó és tisztítószerek. A támogatást készpénzben tudják fogadni.

A kisfiú születésnapját adományból tudták megünnepelni, összefogással. Ennek erejében bízva Melinda optimistán tekint a jövőbe.

Jelige: „Remény3 20220710”

Share on facebook
Megosztás