Otthon ápolják a gerincműtéten átesett édesanyát, teljes ellátásra szorul

Veszprém megyében, Tapolcától 10 km-re fekvő községben él Júlia férjével és három kiskorú gyermekükkel egy saját tulajdonú, kétszintes, összkomfortos családi házban. Júliát nyáron baleset érte, melynek következtében a gerince súlyosan megsérült, csavarok tartják össze. Elvégezték rajta a korrekciós műtétet, hosszas kórházi tartózkodást követően nemrég kerülhetett haza otthonukba.

A családot anyagilag kihívás elé állítja a ház átalakítása, de a folyamatos ápolás megkönnyítésére ezek a munkálatok szükségesek. Mivel az anyuka tolókocsiba kényszerült, elsődleges volt a rámpa kialakítása, illetve a házban is újra kell tervezni mindent, hogy ő is biztonságosan, kényelmesen tudja majd használni azt.
Jelenleg önellátásra képtelen, etetni és pelenkázni kell, kezét kis mértékben tudja mozgatni.

Bevételük jelenleg nagyon kevés, havi 150.000 Ft, melyből a gyermekek iskolai étkeztetése 40.000 Ft-ot visz el. A számlák és a rezsi kifizetése után szinte semmijük sem marad. A két lány 12 illetve 10 éves, kisfiuk pedig 5 esztendős. A lányok nagyon szeretnek olvasni, rajzolni, érdekli őket az online világ. A kisfiú óvodába jár, nagyon szereti a meséket, a Mancs Őrjárat a kedvence. Az apuka alkalmi munkákat végez. A nagymama – Júlia édesanyja – cukorbetegsége mellett daganatos betegséggel is küzd, szerencsére jelenleg tünetmentes. Ő segít most a gyermekek gondozásában, nevelésében.

Amire szükségük van: A család a megnövekedett költségeket nem tudja jelen körülmények között előteremteni. Szükségük lenne anyagi támogatásra a ház további átalakításához, illetve Júlia gondozásához. Pénzadományt készpénzben vagy csekken tudnak fogadni.

A munkálatok, ami még a családra vár: fürdőszoba átalakítása, csúszásgátlós padló lerakása, ajtók kiszedése.

Aminek a gyerekek örülnének: a lányoknak telefon, tablet, a kisfiúnak pedig Mancs Őrjáratos játékok. Ruhaneműknek is jó hasznát vennék. A kisfiú 122-es méretet hord a lányok 140-es illetve 152-es ruhákat viselnek.

Jelige: „Gerincműtét 20221105

Share on facebook
Megosztás