Penészes házuk tovább rombolja az asztmás kisfiú egészségét

Tolna megyében, Szekszárdtól nem messze egy kisközségben él Erika, a 31 éves, gyermekeit egyedül nevelő fiatal édesanya. A fiúk (10 és 5 évesek) édesapja nincs jelen a család életében, anyagi támogatást nem ad.  Bíróság útján igyekeznek kikényszeríteni, hogy legalább a kötelező díjat fizesse.

A lakhatásukat saját tulajdonú családi házuk adja. Régi, sváb parasztház, falazata vályog. Sajnos mivel a korszerűsítésére semmilyen anyagi forrás nem volt, állaga folyamatosan romlik. Vizesedik, a falak penészesek.

Erika főállásban, három műszakban dolgozik, hogy családját eltartsa. Betegeskedő édesanyja is velük él, róla is gondoskodnia kell.

E körülmények nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Erika nagyobbik fia, a 10 éves Patrik súlyosan asztmás lett, állapota egyre súlyosabb, gyakoriak az éjszakai rohamok is. Rendszeresen gyógyszert szed, emellett tejallergiája is van. A házat mielőbb fel kellene újítani, ez jelentené az egyedüli megoldást a kisgyermek egészségügyi problémájára.

Kandallóval fűtenek, mert a jelentős tartozásfelhalmozás miatt (kb. 500 ezer Ft), a gázt kikötötték a házból. Bevételükből a rezsin felül gyorskölcsönt törlesztenek, szeretnék rendezni a közüzemi tartozást is, hogy újra gázzal tudjanak fűteni. A nagymama és Patrik gyógyszerei is rendszeres, és megterhelő kiadást jelentenek.

Amire szükség van: elsősorban anyagi támogatásra a tartozásaik mielőbbi rendezésére. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni. A legjobban építőanyagoknak vennék hasznát (csempe a fürdőszobába, szigetelőanyag). Tartós élelmiszerben, háztartási cikkekben is folyamatos szükséget szenvednek. Fürdőszobájuk ázik, erre is szeretnének megoldást találni.

Erika agilis, fiaiért élő, szívós édesanya, aki biztonságos-egészséges lakókörülményekért küzd családja számára.

Jelige: „Anya 20230113

Share on facebook
Megosztás