Penészes, víz nélküli vályogházba érkezett a kisbaba, ő a negyedik gyermek

Kovari_Rudolf_9

Egy alig ezer főt számláló kistelepülésen Borsod megyében, szinte a világtól elzártan él Bea, a 26 éves, immár 4 gyermekes édesanya. Élettársával egy 2, egy 3,5 éves kisfiút és egy 4,5 éves kislányt nevelnek.  A legkisebb családtag néhány hete érkezett a családba, szintén kisfiú.

A lakhatási körülményeik rendkívül rosszak. A szoba-konyha méretű vályogház, amiben élnek, nagyon régen épült, szigeteletlen, erősen vizesedik, belül annyira penészes, hogy veszélyezteti az egészségüket. A ház nem komfortos, csak a villany van bevezetve, a vizet kintről, kútról hozzák. A fűtést fatüzelésű kályhával oldják meg.

Szerencsére a fenti mostoha életkörülmények ellenére a család egészséges.

Az anyuka otthon van a gyerekekkel. Párja sajnos régóta munkanélküli, gyári munkásként, építkezéseken segédmunkásként dolgozott. Manapság csak idénymunkák adódnak a mezőgazdaságban, de a fix bevételük pusztán a gyermekek után járó állami támogatásból (GYES+családi pótlék, összesen 76.000 Ft) áll. A vírushelyzet tovább csökkentette a környéken az amúgy is csekély munkalehetőségeket.

Amire szükségük van: pelenka, tisztítószerek, bútorok, gázpalack a főzéshez, nyílászárók cseréje. Az baba ellátásához nagy szükség lenne: babakocsira, újszülött pelenkára és ruhácskákra, babaápolási kellékekre. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A gyermekekről néhány fontos információ:

A 2 éves kisfiú ruhamérete 98-as, cipőmérete 23-24es cipő, és imád mindent, ami zenél.

A 3,5 éves kisfiú ruhamérete 110-116-es, cipőmérete 26-os, ő a szuperhősökért rajong.

A 4,5 éves kislány ruhamérete 116-os, cipőmérete 28-as, ő imád énekelni és babázni.

 

Bea szűkszavú, kedves személyiség, nehezére esik a segítségkérés.

Jelige: „Kényszerűség 20210325”

Share on facebook
Megosztás