Penészes, víz nélküli vályogházban nevelnek 3 kisgyermeket

kényszerűség_fotópályázatos kép_Kasznár_Katalin_158_Utolsó menedék

Egy alig ezer főt számláló kistelepülésen, szinte a világtól elzártan él Bea, a 25 éves, 3 gyermekes édesanya. Élettársával egy másfél és egy 3 éves kisfiút és egy 4 éves kislányt nevelnek.

A lakhatási körülményeik nagyon rosszak. A szoba-konyha méretű vályogház, amiben élnek, nagyon régen épült, szigeteletlen, erősen vizesedik, belül annyira penészes, hogy veszélyezteti az egészségüket. A ház nem komfortos, csak a villany van bevezetve, a vizet kintről, kútról hozzák. A fűtést fatüzelésű kályhával oldják meg.

Szerencsére a fenti mostoha életkörülmények ellenére a család egészséges.

Bea és élettársa is 10 osztályt végeztek. Bea korábban konyhán dolgozott kisegítőként, most otthon van a gyerekekkel. Párja sajnos régóta munkanélküli, gyári munkásként, építkezéseken segédmunkásként dolgozott. Manapság csak idénymunkák adódnak a mezőgazdaságban, de a fix bevételük pusztán a gyermekek után járó állami támogatásból (GYES+családi pótlék, összesen 76.000 Ft) áll. A vírushelyzet tovább csökkentette a környéken az amúgy is csekély munkalehetőségeket.

 

Amire szükségük van: pelenka, tisztítószerek, bútorok, gázpalack a főzéshez, nyílászárók cseréje. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A gyermekekről néhány fontos információ:

A 18 hónapos kisfiú ruhamérete 92-98-as, cipőmérete 22-es cipő, imád mindent, ami zenél.

A 3 éves kisfiú ruhamérete 110-es, cipőmérete 25-ös, ő a szuperhősökért rajong.

A 4 éves kislány ruhamérete 116-os, cipőmérete 28-as, szeret énekelni és babázni.

 

Bea szűkszavú, kedves személyiség, nehezére esik a segítségkérés. 

Jelige: „Kényszerűség 20210325”

Share on facebook
Megosztás