Porig égett a háza a három gyerekes családnak

book-406806_960_720

Zsolt feleségével és három gyermekével él Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik kis településén. Idén márciusban tűz ütött ki a családi házukban, a tragédiában mindenük leégett, egész addigi életük munkája porig égett.

Zsolt és felesége szerénységben, egyszerűségében nevelik három gyermeküket. A szülők nyolc általános osztályt végeztek, de évek óta folyamatosan munkaviszonyban állnak, közmunkásként dolgoznak. Idén márciusban tragédia történt az életükben, a saját tulajdonú családi házukban tűz ütött ki, mindenük porig égett. Egy idáig rokonoknál húzták meg magukat, most egy 70 nm-es albérletben élnek. A ház nem túl jó állapotú, fával tudnak fűteni, a vezetékes viszont szerencsére be van vezetve. Az albérlet összköltsége rezsivel együtt havonta 58.000 Ft.

Az egész életüket újra kell építeniük, semmijük nem maradt. A szerény jövedelmükből nehezen tudnak haladni, a mindennapi szükségleteiket is nehezen fedezik, minden felajánlás sokat jelent nekik. A pénzadományokat bankszámlán is tudják fogadni.
Zsolt jelenleg beteg lába miatt kórházi kezelés alatt áll, terápiára jár, Fanni otthon van a gyerekekkel, ezért kiesik a munkából.

Amire szükségük van: élelmiszerre, tisztálkodási és tisztítószerekre, háztartási eszközökre, berendezési tárgyakra, ruhákra és anyagi támogatásra is szükségük van. Nagyon örülnének egy használható televíziónak.

A család ruhaméretei:
Zsolt, az édesapa: nadrág – felső 2 XL, 42-es cipő
Fanni, az édesanya: S-es ruhaméret, 38-as cipő
Szellő 4 éves: 104-es felső, cipő 24-es. Nagyon szeret rajzolni, kirakózni, szereti a szép ruhákat örülne egy telefonnak.
Nándor 5 éves: 115-ös felső, nadrág 26-os cipő. Szereti az autós játékokat, szeret tanulni, színezni.
Tímea 8 éves: 35-ös cipő, 116-os nadrág és felső. 2. osztályos, szeret tanulni, kedvence a matematika. Nagyon vágyik egy számítógépre.

Az összetartó család nem adja fel, hisznek abban, hogy egyszer újra saját otthonukban, szeretetben élhetnek.

Jelige: „Együtt, egy szívvel 20220309”

Share on facebook
Megosztás