Romházban élnek, emiatt elvehetik a gyerekeket, az édesanya magára maradt hét gyermekkel

Egy borsodi kis faluban él Kriszti hét gyermekével és a nagymamával. A házuk rettenetes állapotban van, a gyámügyi hivatal szerint nem megfelelőek a körülmények a gyerekek számára, akik emiatt állami gondozásban kerülhetnek.

Az édesanya, Kriszti 38 éves, legkisebb gyermeke 5 hónapos. A kicsin kívül még négy kiskorú gyermeket neveltek élettársával, Péterrel. A két legkisebb csemete közös gyermekük, de a nagyobbakat is szeretetben, gondoskodva nevelték. A háztartásban él még két nagykorú gyermek és egy nagymama is. Krisztit derült égből villámcsapásként érte, hogy Péter elköltözött a családtól, mindent és mindenkit hátrahagyva!

Nagy probléma a családi házuk nagyon rossz állapota. Az épület szinte romos, a nyílászárókon tátongó lyukakat purhabbal foltozták be, a tető egy részét vihar vitte le. Víz, fürdőszoba nincs, a WC az udvaron van. Áram és internet van, utóbbi a gyerekek tanulásához szükséges. Nagyon kevés a bútoruk, a ruháik a földön hevernek. A gyámügyi hivatal álláspontja az, hogy a gyerekek érdekében sürgősen javítani kell a lakhatási körülményeken, mert a ház így veszélyes. Ha a helyzet nem változik, a gyerekek állami gondoskodásba kerülhetnek.

Eddig az apa napszámból származó bevétele még segített valamit a család helyzetén, de mára csak Kriszti kap családi pótlékot és a kisbaba után GYES-t, ami összesen 90 ezer Ft. A kilenc fős családnak ez nagyon kevés, még élelmiszerre sem elég, a számlákkal folyamatos az elmaradásuk, és egy hiteltartozásuk is van, ami 74 ezer Ft 50%-os kamattal, amit nagyon szeretnének kifizetni. Az édesanya most, hogy egyedül maradt, összeadta, hogy kinek, mennyivel tartozik: Villany 130 ezer, Telekom 117 ezer, Uzsorakamat 200 ezer. Legnagyobb problémájuk ezen tartozások, amit az édesanya nem tud kiegyenlíteni. Kikapcsolhatják a villanyt, és az uzsorakamat csak növekszik.

Kriszti már napszámba is elmenne dolgozni, csak akkor mi lenne a pici babával, akit még szoptat?!

Amire szükségük van:

  • sürgős pénzadomány, amit bankszámlára tudnak fogadni.
  • a kisbaba ellátásához babaápolási termékek, pelenka, 62-68-as méretű ruhák;
  • a nagyobb gyerekeknek ruhák, iskolaszerek: 3 éves kislány: 110-es méret, 27-es cipő. 7 éves kisfiú: 128-134-es méret, 34-es cipő. 9 éves kisfiú: 134-140-es méret, 35-ös cipő. 16 éves fiú: M-es felső, S-es nadrág, lába 42-es. A két nagylány S-es ruhaméretet visel, lábuk 37-es;
  • tartós élelmiszer;
  • tisztítószerek;

Az édesanya a teljes összeomlás határán van, legnagyobb félelme, hogy elveszik a gyerekeket, jelenleg a tartozásai olyan mértéket öltenek, amiből egyedül nem tud kilábalni.

Jelige: „Újra talpra állni 20230407”

Share on facebook
Megosztás