Romos albérletben várja nyolcadik gyermekét az édesanya

Erika és Péter egy Fejér megyei településen él hét gyermekükkel, őszre várják a nyolcadikat. A télen kidőlt a ház fala, amelyben élnek, ezt sürgősen rendbe kell hozni.

A család albérletben él, a házban van 3 szoba, konyha, fürdőszoba. Fűteni fával tudnak télen, a középső helyiségben van kályha. A gáz ugyan be van vezetve a házba, de ki lett köttetve, jelenleg nem tudják használni. Mire érkezik a baba, szeretnék visszaköttetni, hogy komfortosabban éljenek. Februárban a ház hátsó fala kidőlt, kértek segítséget az önkormányzattól ennek rendbetételéhez, de sajnos nem tudnak segíteni.

Erika 32 éves, gyesen van a legkisebb, 1 éves gyermekkel és várandós a nyolcadik gyermekükkel. Két óvodás és négy iskolás gyermekük van még, a legnagyobb 12 éves. Egyikük speciális iskolába jár, mert nem nagyon beszél és hiperaktív. A többiek szépen tanulnak, szabadidejükben labdáznak, fociznak, építőjátékkal játszanak, autóznak.

Az édesapa, Péter egy sertéstelepen dolgozik állatgondozóként, hetente kap fizetést. A gyes és családi pótlék elmegy élelemre, Péter fizetése az albérletre és a számlákra, így félretenni váratlan kiadásokra nem tudnak, önerőből nem tudják megoldani a ház renoválását.

Amire szükség van: segítség a ház rendbetételében (anyagi támogatás vagy építőanyag formájában: tégla, cserép, faanyag), tartós élelmiszer, gyerekruhák 80-as mérettől 140-es méretig, játékok, fagyasztóláda, anyagi támogatás (postai úton tudják fogadni).

Erika nagyon szeretne jobb körülményeket teremteni a gyerekeknek, bízik benne, hogy egy kis segítséggel ez lehetséges lesz.

Jelige: „Szeptemberi baba 20230402”

Share on facebook
Megosztás