Segíts, hogy magam csinálhassam

Anyagi nehézségek, egészségükben történő állapotromlás és egyik gyermekük halála árnyékolja be Ildikó és István mindennapjait. Kitartásuk és kreativitásuk részben átsegíti őket a mindennapok nehézségein. Nem csupán anyagi segítséget szeretnének, hanem lehetőséget arra, hogy maguk teremthessék meg a megélhetéshez szükséges anyagi forrást. Rendezett, tiszta otthonra vágynak és folyamatos munkára, ahol nemzetiségi hovatartozásuk miatt nem éri őket negatív megkülönböztetés.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Kemecsei járásban él Ildikó (33) férjével Istvánnal és 2 gyermekükkel egy vályogházban, albérletben.

Ildikónak gondozói végzettsége van, azonban harmadik gyermeke halála óta nem tud ebben a munkakörben dolgozni.  Gyermekei betegsége miatt sok időt tölt otthon. Nagy álma, hogy cukrász lehessen, tehetséges is benne, de a szakiskolát nem tudta befejezni. Emellett kreatív portékákat, karácsonyi dekorációkat, manókat is készít, ezzel egészítve ki a bevételeiket. Diétára szorulna magas vércukorszintje miatt, továbbá szív- és érrendszeri problémák is kialakultak nála. Nehezet emelni szembetegsége miatt nem tud. Bal szeme 8 dioptriás, jobb szeme 4, speciális szemüveg hiányában két szemüveget vesz fel egyszerre.

István közmunkásként dolgozott, jelenleg munkát keres. Szabadidejében saját eszközeivel fűkaszálást végez. Gerince fáj a sok fizikai munkától, magas vérnyomással is küzd. Bejelentett, állandó munkát szeretne lakhelyük közelében, hogy folyamatos, stabil bevételük legyen.

Mindkettőjüknek légzési panaszaik vannak. Dohos, vizes, penészes házban laktak 4 évig, mely károsította egészségüket.

Gyermekeik: Simon 13 éves és Kata 5 éves. Simon asztmás és sokszor befullad. Szteroidos pipát használ, rendszeresen gyógyszert kell szednie és talpbetétet hordania, mert nagylábujjai befelé nőttek.

Harmadik gyermekük 4 évvel ezelőtt egy műhibából kifolyólag 5 hetesen elhunyt egy genetikai rendellenesség miatt, melyre nem hívták fel a figyelmüket. Ebből kifolyólag perben állnak. Ezt támogatva nagy segítséget jelentene az utazási költségeik fedezése Szegedre, vagy segítség a szállásban. Nincs autójuk, így ha valaki elviszi őket Szegedre, az is nagy segítséget jelentene számukra.

Állandó bevételeik: a családi pótlék. Állandó kiadásaik: 64.200 Ft, ez a gyógyszereket, tartozásaik egy részét, telefon és internetköltségeiket valamint kölcsönüket fedezi. 100.000 Ft mínusszal kezdték az októbert, mert rögtön visszafizettek egy kölcsönt, melyből a házuk fűtését oldották meg.

Ami nagy segítséget jelentene számukra: kazán, bútorok (franciaágy, kihúzhatós ágy), szőnyegek, serpenyők, palacsintasütő, palackos gáztűzhely (a főzés kezdetlegesen megoldott), páraelszívó, kirakós játékok, tűzifa, tartós élelmiszer, szegedi bíróságra való leutazásban segítség. Ruhák, cipők a család minden tagjának (Simon: 164-es ruhaméret, 40-es cipő; Kata 110-es ruhaméret, 26-os cipő; Ildikó: 36-os cipőméret, széles orr-résszel; István: farmernadrágot szeretne, 139 cm a derék körmérete, 45-ös a cipőmérete).

Pénzadomány jelenleg min. 300.000 Ft-ra lenne szükségük a komfortosabb élethez és a kölcsönök rendezéséhez. Pénzadományt bankszámlájukra tudnak fogadni.

Ildikónak kézműves eszközökre lenne szüksége, így tudná plusz bevételhez segíteni családját: csillámos gumidekor lap, varrógép, manó készítéséhez pléd, pulóver anyagnak, üres konzervdoboz, szőrme a szakállhoz és töltőanyag (kabát, plüssállat bélése), ragasztópisztoly és bele való patron, torta díszítő habzsák.

Jelige: „Raffaello 20220915”

Share on facebook
Megosztás