Segítség nélkül neveli bőrbetegséggel küzdő gyermekét az egyedülálló anya

újrakezdés_fotópályázatos kép_Szabo_Orsolya_08

Ilona Fejér megyében, egy szoba-konyhás önkormányzati lakásban él kisfiával. A 45 éves egyedülálló édesanya szeretne a gyerekneveléssel összeegyeztethető munkát találni, és kitörni a nehéz helyzetükből.

Ilona szakmája logopédus, de nem tud elhelyezkedni, nincs segítsége a fia ellátásában. A szülei messze élnek, csak néha tudják támogatni őket.

Gáz, víz, villany és internet van, de a lakás csak részben bútorozott.

A lakás rezsiköltsége 60.000 Ft havonta, ennek fedezésére és a mindennapokra a bevétel összesen 80.000 Ft. Sok közüzemi tartozás halmozódott fel és a NAV felé is elmaradása van.

Az édesanya egészséges, de fel kell dolgoznia az őt ért lelki bántalmazást. Krízisterhesség után vállalta a gyermekét, egyedül.

A kisfiúnak folyamatos bőrgyulladással járó betegsége, atópiás dermatitisze van.

 

Amire szükség lenne: pénzadomány, hogy át tudják vészelni ezt a nehéz időszakot, és talpra tudjanak állni. Tartós élelmiszerek, tisztítószerek, könyvespolc, polc a játékoknak, ruhásszekrény.

A kisfiúnak: egy bicikli, építőjátékok, a kedvenc játéka a Lego és a Duplo. Nadrág (114-es méret), zokni, cipő, szandál (29-30-as méret). A bőrbetegség miatt csak természetes anyagú (pamut, len, stb.) ruhákat hordhat.

Számítógép – TV nincs – ezen nézik a mesét, hallgatnak zenét és ezen dolgozik az anyuka. A mostani gép 9 éves, a javítására már 40.000 Ft körül költöttek az utóbbi egy évben.

 Pszichológusi segítség az anyukának. Olyan munka, amely összeegyeztethető azzal, hogy Ilona gyermekét egyedül nevelő édesanya. Szakember (coach, HR-es) segítségre lenne szükség.

Jelige: „Újrakezdés 20210225”

Share on facebook
Megosztás