Tanulni szeretne, hogy családja ne nélkülözzön tovább

Veronika Borsod megyében, a Bodrog-közben él egy 500 lelket számláló falucskában. Három esztendős kisgyermekét egyedül neveli.  Szülei és testvére velük egy háztartásban él, a saját tulajdonú, tömbházi ingatlanban. A víz és a villany be van vezetve, fával fűtenek. Tüzelőre már nem telik és a közüzemi számlákkal is elmaradásuk van.

Veronika, kisfiát 16 évesen szülte, a gyermek édesapja rendszeresen bántalmazta őt. A kisfiút az apa nem látogatja, semmilyen módon nem gondoskodik róla.

A család bevétele a szülők keresetéből (közfoglalkoztatottak mindketten) és Veronika bevételéből (GYES + családi pótlék) áll, amit a kisfiú után kap. Összesen havi 100.000 Ft-ból élnek.

Januárban a gyermek betölti a harmadik életévét, ezzel a GYES is lejár és a család megélhetése még nehezebbé válik. Sajnos Veronika édesanyja és a velük élő húga is epilepsziás beteg, gyógyszeres kezelésük folyamatos, emiatt munkavállalási lehetőségeik korlátozottak. A fiatal anyukának 8 általános végzettsége van, tovább akar tanulni és az óvodakezdésig el szeretne végezni egy tanfolyamot.

Amire szükségük van: hűtőgép, mikrohullámú sütő (ez a kicsi ételeinek melegítéséhez nagyon hiányzik), bútorok, konyhai eszközök, ruhanemű, tisztítószerek és tartós élelmiszer. Nagyon szeretnék kiegyenlíteni a közüzemi számlákból eredő tartozásaikat, ehhez pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni.

A kisfiú ruhamérete 92-98-as, cipőből 22-23-as méretet visel.

A család nagyon összetartó és helyzetük ellenére pozitív szemléletű. Ahogy tudnak, próbálnak magukon segíteni és megoldást találni.

Jelige: „Szeretet-gyerek 20221123

Share on facebook
Megosztás