Tartósan beteg lányát ápolja főállásban az özvegy édesanya

mother-1327186_1280

Csongrád megyében, Kalocsától nem messze él egy kis, a Dunához közel fekvő községben Júlia. Az egyedülálló, özvegy édesanya 51 éves, alapvetően kedves, vidám természetű, de a szomorúság átjárja mindennapjait.

Talán a legnehezebb élethelyzet egy ember életében, ha a gyermeke beteg. Júlia fiatal, 18 éves lányánál tüdőtumort diagnosztizáltak, az egyik tüdőlebenyt már eltávolították, a kezelések következtében a mája is károsodott, jelentős súlygyarapodása is gondot okoz. Magas a vérnyomása, szívritmus zavara és veleszületett gyakori orrvérzése van.

Júlia nem tud a gondozás miatt munkát vállalni, pedig vegyészeti és kereskedelmi végzettsége is van. Így a bevételeik csupán az emelt családi pótlékból és az ápolási díjból tevődnek össze, ez nagyságrendileg 80.000 Ft. Ebből kellene albérletet, rezsit, gyógyszereket, megélhetést fizetni, télen még a tüzelőt is, mert fával fűtenek.

Az anyukának van még egy felnőtt gyermeke, a férje pedig sajnos meghalt, nincs segítsége sem anyagilag, sem a gondozásban.

Amire szükségük lenne: olajradiátor, laptop, televízió (ezeket nemrég sajnos ellopták), élelmiszer, tisztítószerek, pénzadomány (bankszámlaszámra is tud fogadni) a lánya gyógyszereire, kezelésére.

A leánynak: okostelefon, XXL méretű pólót és kizárólag leggingset (cicanadrágot) hord, szintén XXL méretben, cipőmérete 40-es.

Jelige: „Natália 20210604”

Share on facebook
Megosztás