Tehetséggel a mélyszegénység ellen

Nógrád vármegyében, egy apró parasztházban él az a nagymama, aki otthont ad lányának és két unokájának. Legfőbb céljuk, hogy zenében nagyon tehetséges fiuk, Ferkó továbbtanulását biztosítani tudják.

A nagymama, Kati 63 éves, jelenleg előnyugdíjban van, ő gondoskodik a családról, férje évekkel ezelőtt meghalt. Lánya, Edina nyolc osztályt végzett, közmunkásként foglalkoztatja az önkormányzat, szeretne jobban jövedelmező állást találni, de a környéken kevés, vagy egyáltalán nincs munkalehetőség. Edina egyedül maradt két gyermekével, a 15 éves Ferkóval és a 6 éves, óvodás Emmával. A kislány apukájával minden kapcsolat megszakadt, gyermekét nem támogatja sem jelenlétével, sem anyagilag. Ferkó édesapja időnként felbukkan, ő havonta 10 ezer Ft-ot fizet.

A család bevételét Kati előnyugdíja, Edina közmunkás bére és a családi pótlék összege teszi ki, ami összesen 230 ezer Ft. Ebből, miután kifizetik hiteltörlesztésüket és a rezsit, 100 ezer Ft-juk marad, ami még az alapszükségleteikre sem elég.

Lakhatásukat Kati régi, 2 szobás parasztháza biztosítja. Villany és víz van a házban, a helyiségeket fával fűtik. A ház azonban erősen felújításra szorul, ehhez bármilyen segítséget szívesen fogadnak.

A család nagy reménysége Ferkó, aki a tanulásban jeleskedik. Határozott céljai vannak, orvos szeretne lenni. Emellett nagyon muzikális, amiben igen tehetséges. Hegedülni tanul. Képességeit felismerték, így lehetősége van továbbtanulni egy alapítványi intézményben. Ő hétköznaponként kollégista. A tanulással kapcsolatos könyvek, eszközök beszerzése azonban nagyon költséges a család számára, ezeket egyáltalán nem, vagy csak nagy lemondások árán tudják előteremteni. Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni, amennyiben valaki Ferkó előmenetelét támogatná.

Emma 6 éves, jelenleg nagycsoportos óvodás, ősszel kezdi az iskolát. Imádja a hercegnős játékokat és nagyon szeretne egy újabb, nagyobb televíziót, hogy élvezhesse a meséket, mivel most egy igen öreg készülékük van.

Amire szükségük van: élelmiszer, a gyerekeknek ruha és cipő. Pénzadományt bankszámlára tudnak fogadni.

A gyerekek méretei:

Ferkó L-es ruhákat hord, cipőmérete 39-es.

Emma 140-es ruhákat visel, cipőmérete 34-es.

Kati és Edina célja egy saját lakás, legnagyobb álmuk pedig, hogy Ferkó és Emma  kitörhessen a mélyszegénységből, így kapva lehetőséget egy élhetőbb jövőre. Összefogással sikerülhet.

Jelige: „Hercegnő 20230405”

Share on facebook
Megosztás